✅پرسش:
اگر کسی از افرادي (مثل پدر و مادر و فاميل يا حتي دوستان )که مثلا چيزي خريداري کردند، تشکر نکند حق الناس به گردنش مي افتد؟
🌺پاسخ:
از نظر اخلاقي از آنجايي که تشکر و تشويق، به انگيزش افراد در ارائه خدمات بهتر و مطلوبتر کمک ميکند و روح و روان آنها را شاد و بانشاط ميگرداند، اين امر هميشه مورد تأکيد اسلام و پيشوايان ديني بوده است.
🌹از نشانههاي ايمان در وهله اول سپاسگزاري و شکر نسبت به خداوند است که مظهر لطف و بخشش بوده و با نعمتهاي فراوان مخلوقاتش را به بندگي و اطاعت از خويش فرمان داده است؛ و در مرتبه دوم تشکر از کساني ست که به هر طريقي، راه رسيدن به نعمات الهي را هموار نموده و واسطه اين فيض شدهاند.
🌸محمود بن ابي البلاد ميگويد: از امام علي بن موسي الرضا عليه السلام شنيدم که ميفرمود: من لم يشکر المنعم من المخلوقين لم يشکر اللَّه عزّ و جلّ؛ هر که سپاس مردم نعمت دهنده را نگويد، سپاس خداي بزرگ را نگفته است. (البحارج 71/ ص44)
☘️همچنين از پيامبر بزرگوار اسلام صلي الله عليه و آله و سلم نقل شده که فرمودند: لا يشکر اللَّه من لايشکر النّاس؛ شکر خدا را بجانياورده است آنکه از مردم (درقبال انعامشان) تشکر نکند. (الوسائل ج 11/ص 542)
👈اگر تشکر نکردن باعث ايجاد ناراحتي و آزار ديگران شود، قاعدتا حق الناس است؛ چون آزار رساندن به مومنين باعث حق الناس خواهد بود.
☘️امام علي بن الحسين عليه السلام فرموده اند: أمّا حَقُّ ذِى المَعروفِ عَلَيكَ فَأن تَشكُرَهُ و تَذكُرَ مَعروفَهُ، وَ تُكسِبَهُ المَقالَةَ الحَسَنَةَ و َتُخلِصَ لَهُ الدُّعاءَ فيما بَينَكَ وَ بَينَ اللّه عَزَّوَجَلَّ، فَإذا فَعَلتَ ذلِكَ كُنتَ قَد شَكَرتَهُ سِرّا وَ عَلانيَةً ، ثُمَّ إن قَدَرتَ عَلى مُكافاتِهِ يَوما كافَيتَهُ؛
☘️ حق كسى كه به تو نيكى كرده ، اين است كه از او تشكر كنى و نيكيش را به زبان آورى و از وى به خوبى ياد كنى و ميان خود و خداى عزوجل برايش خالصانه دعا كنى ، هرگاه چنين كردى بى گمان پنهانى و آشكارا از او تشكر كرده اى . سپس اگر روزى توانستى نيكى او را جبران كنى ، جبران كن .(امالي(صدوق) ص372 {شبيه اين حديث در تحف العقول ص265 و من لا يحضر الفقيه ج2 ، ص622 و 623})
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹
@pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#شکر