✍ختلال سلوک در نوجوانان و کودکان چیست؟
اختلال سلوک (conduct disorder) نوعی مشکل روانی است که کودکان و نوجوانان را تحت تأثیر قرار میدهد. کسانی که با این وضعیت درگیر هستند، رفتارهای پرخاشجویانهای از خود نشان میدهند و کارهایی از آنها سر میزند که برای دیگران خطرناک است.
این افراد علاقهای به دنبالکردن قانون ندارند و از تضییع حقوق دیگران هم ناراحت نمیشوند. این اختلال معمولاً با مشکلات دیگری مانند افسردگی، اختلال کمتوجهی-بیشفعالی یا مشکلات و اختلالات یادگیری همراه میشود.
👈 علائم و نشانههای اختلال شخصیت سلوک چیست؟
از آنجا که میل به قوانین و دنبالکردن هنجارهای عرفی در کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلال سلوک اندک است، کنترلشان بسیار سخت میشود. آنها رفتارهای تکانهای زیادی دارند، یعنی به یکباره و بدون در نظرگرفتن عواقب اعمال و رفتارهایشان دست به انجام کارهایی میزنند.
احساسات دیگران هم برایشان اهمیتی ندارد. به وجود نشانههای زیر در کودکان و نوجوانان درگیر با این اختلال هم توجه داشته باشید:
رفتارهای تهاجمی؛ قلدرمآبی و ترساندن دیگران، اذیتکردن حیوانات و موجودات زنده، استفاده از سلاح، ورود به فعالیت جنسی اجباری
رفتارهای مخرب؛ منظور اقداماتی مانند تخریب اموال یا آتشزدن جایی است.
فریبکاری؛ دروغگویی، تقلب و جعلکردن یا دزدی
نقض قانون و حقوق دیگران؛ فرار از مدرسه و خانه، ابراز رفتارهای جنسی در سنین پایین، مصرف الکل و مواد مخدر
درصورت تداوم رفتار فوق در طول 6ماه حتما نیاز به مداخلات درمانی ضروری است. (برگرفته از پایگاه اینترنتی سازگار سلامت نوین ایرانیان)
#کارشناس_مشاوره
#اختلال_سلوک
@pasokhsara