✏علامه محمد حسین طباطبایی :
آقای مصباح از بین شاگردان من مثل انجیر در میان میوه ها است که فکر او هیچ چیز دور انداختنی و زایدی ندارد.
تاریخ و گذر زمان شهادت داده است که توصیفات علامه طباطبایی درباره ی مرحوم علامه مصباح بر اساس شناخت دقیق استاد از شاگرد بوده است و نه بر اساس تعریف و تمجید های غیر دقیق که متاسفانه این روزها در بخش های مختلف علمی حوزه و دانشگاه مرسوم شده است.
معظم مراجع و نظریه پردازان انقلاب اسلامی و اساتید فلسفه و فقه و اصول از آبشار پر آب علم و فضل علامه طباطبایی بهره برداری کرده اند .
در میان باغ پر میوه ی حکمت و عرفان علامه طباطبایی که ایشان از اساتید خود از جمله ، مرحوم قاضی و طالقانی در عرفان و علامه بادکوبه ای در فلسفه و حکمت و مرحوم نائینی و اصفهانی در فقه و اصول به امانت دریافت کردند ، وجود علامه مطهری ، علامه حسن زاده آملی ، شهید بهشتی ، امام موسی صدر ، امام خامنه ای و بسیاری از مراجع تقلید حال حاضر ، جایگاه والای علمی و معنوی علامه طباطبایی را روشن می کند و هنر شاگرد پروری علامه را در معرض دید همگان قرار می دهد.
در میان سبد پر میوه ی حکمت و فقاهت علامه طباطبایی ، این علامه ی مصباح است که توجه استاد را بیش از دیگران به خود جلب می کند به گونه ای که علامه طباطبایی را مجاب می کند که توانایی های علمی ایشان را مورد تاکید قرار بدهد.بدون اغراق و زیاده گویی باید اعتراف کنیم که این علامه مصباح بوده است که ویژگی های شاگرد پروری ، تحول گرایی ، عمق بخشی به علوم اسلامی ، تخصص گرایی در ابعاد مختلف مبانی اسلامی و مواجهه ی علمی و پژوهشی با چالش ها و تهدید های فکری مکاتب غربی و ضد دینی و... را به خوبی از علامه طباطبایی به ارث برده است و آن ها را در حد توان و امکان محقق کرد.
احساس می کنیم که مجدادا علامه طباطبایی را از دست داده ایم#غرب_آسیا@Westasia