🔴 ۲ سفارش اقتصادی آیتالله جوادیآملی به مردم و مسئولان
✔️آیتالله جوادیآملی مفسّر برجسته قرآن کریم به تازگی در دیدار با اعضای مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه های علمیه، طی سخنانی پیرامون اقتصاد کشور گفته است: اقتصاد کشور یک درمان اورژانسی علمی لازم دارد و یک درمان بلند مدت؛ آن داروی فوری علمی برای بیماری اقتصاد کشور این است که به سرعت جلوی قاچاق کالا گرفته شود در این زمینه ما وظیفه داریم مردم را غیور تربیت کنیم. امروز یک غیرت ملی و دین لازم است، ملت باید غیور باشد و کالای غیر داخلی مصرف نکند.
🔹او تصریح میکند: اما آن درمان بلندمدت و اصلی اقتصاد این است که مسئولین اقتصادی باور کنند کشور با «ربا» پیش نمیرود، این صریح قرآن است که ربا جنگ با خداست.
🔸آیتالله جوادیآملی همچنین میگوید: مورد دیگر این است که اقتصاد یک هوش دقیق میخواهد، بسیاری از ثروت این کشور به جای رفتن در بخش تولید و اشتغال زایی تبدیل به گل و سنگ شده و حاصل آن همین ساختمان های مجلل و خالی از سرنشین است که سوداگران در انتظار گران شدن آنها هستند تا آنها را بفروشند. در حالی که باید مسئولین مردم را راهنمایی می کردند که نقدینگی و سرمایه خود را در ساخت کارخانهها و ایجاد اشتغال مولد سرمایه گذاری کنند، این وظیفه مسئولین اقتصادی کشور است که پول و ثروت جامعه را به مسیر درستی هدایت کنند آنگاه خواهید دید که بسیاری از معضلات اجتماعی مانند بالارفتن سن ازدواج، طلاق و اعتیاد، به راحتی قابل حل شدن خواهد بود.
🔸*برای شرح بیشتر اشاره حضرتآیتالله جوادیآملی به سنگ و گل شدن ثروت کشور و لزوم هدایت مردم؛ بایستی بیان کرد که منظور ایشان "هدایت نقدینگی" است.
🔹مقولهای که سالهاست مورد تأکید کارشناسان کشور قرار دارد اما عملا از سوی مقامات دولتی شاهد کنش خاصی در این مسئله نیستیم!
🔹فلذاست که میبینیم نقدینگی موجود در جامعه که عدد بسیار بزرگی هم هست و متوجه هر بخشی شود؛ شاهد بحران در آن بخش خواهیم شد؛ اغلب در مسیر سود جمعی قرار نمیگیرد و بیشتر انتفاعات شخصی را موجب میشود.
🔹مقام معظم رهبری پیش از این و در یکی از بیانات خود درباره بحث نقدینگی؛ خطاب به مسئولان فرمودهاند:
🔸"اگر چنانچه ما میتوانستیم با هنرِ هدایت این نقدینگی به کارهای سازنده و مفید، کشور را پیش میبردیم، این نقدینگی نعمت بزرگی بود؛ الان یک بلای بزرگی است؛ واقعاً یک چیز خیلی خطرناکی است... این رقم نقدینگی خیلی رقم فوقالعادهای است؛ هم رقمش خیلی بالا است، هم رشدش زیاد است؛ ۱۵۰۰ هزار میلیارد یک چیز افسانهای است... به نظر من مسئلهی بانکها و بخصوص تکیهی روی مسئلهی نقدینگی احتیاج دارد به یک کارگروه دانا، حسّاس، پُرکار، خطرپذیر و شجاع؛ دولت یک کارگروهی تشکیل بدهد. یک کارگروه قویّ فعّالِ شبوروزکار، معیّن بشوند فقط برای اینکه فکر کنند ببینند با مسئلهی بانکها و با مسئلهی نقدینگی چهجوری بایستی برخورد کنند. "
🔹در همین حال لازم به اشاره است که برخی محافل تحلیلی معتقدند؛ نقدینگی موجود در جامعه جز با ابزار قوانین مالیاتی سمت و سوی درست نمییابد و این تحلیل برخی از رجال که معتقدند بایستی نقدینگی را تشویق به سرمایهگذاری کرد؛ امری نیست که با تبلیغات و فرهنگسازی و غیره، بالتمامه محقق شود. بلکه بایستی با تجربه عقلانی بشر یعنی "قانونگذاری مالیاتی"؛ کشور را از خطر سقوط بهمن نقدینگی نجات داد.
💠کانال خبری - تحلیلی پلاک :👇
🌐
@pelakdez