♦️کشورهای بسیاری مشابه ایران طرح انتقال پایتخت را دنبال کردهاند که تا حدود زیادی موفق بودهاند
ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی:
🔹انتقال پایتخت سیاسی و جابهجایی جغرافیایی بهدلیل محدودبودن تعداد ادارات بدون هیچ هزینه و بهراحتی امکانپذیر است؛ چـراکه بحث ما در جابهجایی، جابهجایی جغرافیایی است؛ بهگونهای که فضاهای اداری را به شهرهای دیگر منتقل کنیم. در مقابل اگر فضای داخلی تهران خالی شود، میتوان این فضا را صرف پروژههای دیگر کرد.
🔹اعمال واقعبینانه تقسیمات کشوری براساس اصول علمی و نیازهای فضایی با دو هدف بهینهکردن مکانها و کارکردهای آنها نهایتا باعث بارورسازی ظرفیتهای درونمکانی و دستیابی به توسعه محلی، ملی و منطقهای خواهد شد.
🔹کشورهای بسیاری مشابه ایران طرح انتقال پایتخت را دنبال کردهاند که تا حدود زیادی موفق بودهاند؛ مانند ترکیه، کرهجنوبی و ژاپن که اکنون در دست بررسی است؛ علت اصلی مخالفتها موضوع تعارض منافع است؛ جایی که مخالفان به بهانه نظرات کارشناسی در پی حفظ ارزش مستغلات خود هستند.
🔹 شهر تهران مناسب برای سکونت پنج یا نهایتا هفتمیلیون نفر است. ما در شرایط کنونی با پدیده تهران بزرگ مواجه هستیم؛ تهرانی که اکنون چندبرابر ظرفیت را در خود جای داده و راهحل این مشکل جداکردن پایتخت سیاسی، نظامی و فرهنگی با عنوان پایتخت منظومهای است.