🔺️اهمیت #بریکس از دریچه ای جدید!
🔹️همه میدانیم در روابط بین الملل:
🔹️برزیل، فروشگاه مواد غذایی جهان
🔹️روسیه پمپ بنزین جهان
🔹️چین، کارخانه اقتصادی جهان
🔹️هند، ارائه دهنده خدمات به جهان
🔹️عربستان، مرکز انرژی جهان
🔹️و ایران قدرت امنیتی منطقه (تاکید میکنم منطقه، نه جهان).
🔹️طبق گزارشات جهانی، تا ۲ سال آینده، ۴۵٪ صادرات کل مواد غذایی دنیا از برزیل خواهد بود. [ برزیل۴۰۰ میلیون هکتار زمین قابل کشتِ دیم دارد؛ ولی ایران ۱۵ میلیون هکتار زمینِ آبی! برزیل سالانه ۲۵۰۰ میلی متر بارندگی دارد ولی ایران ۲۰۰میلی متر! کل محصولات کشاورزی ایران از غلات و مرکبات۹۵ میلیون تن در سال است ولی برزیل سالانه ۱۲۰۰ میلیون تن صادرات محصولات کشاورزی دارد؛ ۳۷۰ میلیون گاو گوشتی و شیرده دارد و ۲۲ میلیون تن صادرات گوشت]
اینها را گفتم تا متوجه شوید برزیل چگونه با تمرکز بر موقعیت جغرافیایی خود، سرمایه گذاری کرده تا در چندسال آتی، جزو ۵ قدرت برترجهان باشد. افسوس که سخن طولانی میشود وگرنه درخصوص هر کدام از کشورهای عضو بریکس همین اعداد و ارقام صادق است.
🔹️و اما نکته مهم: این حجم از تبادلات اقتصادی که قراراست منهای دلار و به شکل تهاتر انجام شود، نیاز به مسیر امنِ زمینی، هوایی و دریایی دارد. یعنی پلیس خوب میخواهد تا امنیت رابرقرار کند. احسنت درست فهمیدید؛ چه کسی بهتر از ایران که سالهاست از پس امنیت منطقه به خوبی برآمده؟
🔹️ آنچه از سیاست خارجه دولت سیزدهم قابل روئیت است «دیپلماسی کریدورها» است. رئیسی تلاش میکند وابستگی اقتصاد ایران به نفت را کاهش دهد و با تمرکز بر مزیتهای جغرافیایی، سراغ منابع پایدار درآمدزا برود تا قدرت سیاسی و بینالمللی کشور را با توجه به موقعیت ژئوپولیتیکش افزایش دهد.
🔹️ایران نقطه تلاقی۳ قاره است (آسیا، اروپا، آفریقا) که با دسترسی به تنگه هرمز و نزدیکی به چند کانون مهم [اوراسیا، غرب آسیا، آسیای جنوبی، آسیای غربی و کشورهای حوزه خلیج فارس] نقش کلیدی در پیوند بازارهای تجاری و بنادر این مناطق دارد.
🔹️علاوه برحذف دلار، ارزش بخشیدن به ریال، خنثی سازی تحریمهای بانکی و...هدف اصلی رئیسی ازعضویت در بریکس، فعالسازی کریدور شمال به جنوب است. این کریدور، یکی از مسیرهای مهم ترانزیتی درآسیای میانه است که مسافت ۱۶kmهزار کانال سوئز را به۷ هزار km تبدیل میکند [درمقایسه با مسیرهای سنتی۴۰٪ کوتاهتر ۳۰٪ ارزانتر] این کریدور از بندر بمبئی هند تا هلسینکی فنلاند را تنها با گذر از خاک ایران به یکدیگر متصل میکند و این یعنی خروج اقتصاد ایران ازگوشه رینگ تحریم؛ یعنی ایجاد منابع پایدار درآمدزا برای ما یعنی اقتصاد پویایِ بدون نفت.
🔹️ایران پسا رئیسی، ایران مهمتری است زیراقرار است از ایرانِ انرژی زا که همیشه مورد چپاول غرب بوده گذر کند و به مسیر باثبات حملونقل، ذیل کریدور شمال_جنوب شرق_غرب شیفت کند؛ تا امنیت اقتصادی جهان را فراهم کند، نه منطقه.
🔹️شاهد این ادعا، اشتیاق عربستان برای پیوستن به این کریدور است. قطعاً این موضوع الزاماتی دارد، از جمله رفع فرسودگی زیرساختها، جذب سرمایهگذار خارجی، تأمین منابع مالی و... که همگی با عضویت در بریکس و انعقاد قراردادهای دو یا چند جانبه برای احیاء این چهارراه بزرگ ارتباطیست.
🔹️بریکس را از دریچه ای جدید بب
زیرا دولت سیزدهم ایران را پلیس جهان خواهد کرد.
📳تحلیل های روز ایران و جهان با #خانم_تحلیلگر
https://eitaa.com/joinchat/2569142502C6adc57fd9a