☀️ دیدگاه آدلری: رفتار های ضد اجتماعی
«من نه!» فشرده دیدگاه آدلری در مورد نگرش ضداجتماعی افراد بهره کش و دارای اختلال شخصیت است که برای منافع خود از روی قصد به دیگران صدمه می زنند.
فرد تبهکار یا مجرم می تواند ضرورت همکاری را درک کند، اما به گونه ای عمل می کند که انگار این ضرورت ها فقط برای دیگران است. چنین فردی با عقلانی سازی و توجیه به دنبال معاف کردن خود از عقل سیلم است. برای مثال، می گوید "من خیلی باهوش یا زرنگ هستم"، یا "من با بقیه فرق می کنم."
فردجامعه ستیز به گونه ای عمل می کند که انگار بله تو باید کار درست را انجام بدهی، اما من نه.
این نگرش می تواند فعال یا منفعل باشد، یعنی یا فعالانه حقوق دیگران را نادیده بگیرد و سواستفاده کند یا منفعلانه از دیگران متوقع و پر انتظار باشد.
در دیدگاه آدلری، "تبهکاری نمایش قهرمانیگری یک بزدل است... در واقع، همه تبهکاران بزدل هستند. آنها از مسایلی که نمی توانند به خوبی حل کنند سرباز می زنند... آنها دوست دارند که خود را قهرمان و شجاع ببینند اما این طرحواره ادراک شده اشتباه آنهاست، نوعی شکست عقل سلیم."
منطق تبهکاران و مجرمان، حقوق ديگران را در نظر نمی آورد. با این دیدگاه هرچه را بخواهند می گیرند بدون آنکه دغدغه ای برای درد و رنجی که به ديگران وارد میکنند داشته باشند. تاریخ نمونه های فراوانی از این تبهکاران که رهبران جامعه شده اند سراغ دارد (الکساندرا آدلر).
✍️ دکتر حمید علیزاده
استاد روان شناسی
دانشگاه علامه طباطبایی
Adler Psychology and Counseling Centre, Toronto
📗دانلودرایگان جزوه،کتاب ونمونهسوال از همه رشتهها↙️تلگرام💙وایتا🧡
📖📚➔
@Pnu100 👈📗📒📕📔📘
🎓🤖➔
@Pnu100bot 👈😍📋