📌متن شبهه👇
#2337
آتاترک مبلغان مذهبی را جمع کرد و گفت: کشاورزان برای ما گندم و برنج و ... کشت میکنند، دامداران گوشت و لبنیات، خیاطان لباس و کفاشان کفش... شما چه تولیدی دارید؟
روحانیان گفتند: ما برای شما و مردم دعا میکنیم، آتاترک آنها را به یک سفر دریایی با کشتی مهمان کرد و به یکی از ملوانها سفارش کرد که تا از ساحل فاصله گرفتند، کشتی را سوراخ کند، او نیز چنین کرد، وسط دریا وقتی آقایان کشتی را سوراخ شده دیدند، بر سر خود زدند که ای داد، الان خواهیم مرد، آتاترک به آنها پیغام داد؛ شما دعا کنید، پاسخ دادند: دعا که فایده ندارد، باید آب را از کشتی خارج کرد و به سرعت به ساحل برگردیم، آتاترک دستور داد تا سطلها را به دست آقایان روحانی دادند و بی وقفه آب را از کشتی تخلیه کردند و به سرعت و قبل از غرق شدن کشتی به ساحل برگشتند و از فرط خستگی همه به گوشه ای افتادند...
خلاصه شده
📌 *پاسخ به شبهه*👇
https://chat.whatsapp.com/GFNdGXs94bR3sETHq7pata
✳️ اگرچه از آتاترکِ طرفدار سکولاریسم، چنین دیدگاهی نسبت به روحانیت بعید نیست اما به نظر میرسد این داستان هم مانند بسیاری از داستان های دیگر واقعیت نداشته و تخیّلی است.
اما به هر حال اصل دیدگاه مطرح شده را باید پاسخ بدهیم.
✳️ در تمام ادیان، الهی و غیر الهی، گروهی از افراد جامعه در کسوت عالم دین و متصدی امور دینی فعالیت می کنند. آیین هندو، زرتشتی، یهودی، مسیحی و ...
✳️ معمولا در این ادیان، روحانیت یک طبقه ویژه با امتیازات خاص و وظایف خاص هستند به نحوی که وظایف آنها را افراد غیر روحانی نمی توانند انجام دهند، مانند مراسم ختنه، غسل، ازدواج، خاکسپاری، دعا، نماز و ... که در ادیان مختلف باید صرفا به دست روحانی انجام شود.
👈 در اسلام و مکتب شیعه هیچ عملی وجود ندارد که به روحانیت اختصاص داشته باشد و مراسماتی مثل ازدواج و خاکسپاری و ... به دست هر کسی می تواند انجام شود. روحانیت یک طبقه ویژه با امتیازات و وظایف خاص نیست.
حال سوال از کارکرد روحانیت در جامعه پررنگ تر می شود که در ادامه پاسخ خواهیم داد:
✳️ادعای اصلی داستان فوق این است که روحانیت هیچ کاری به جز دعا کردن ندارد.
اولاً: با توجه به اعتقادی که به وجود خداوند و تاثیر دعا و در خواست او در زندگی انسان داریم، می دانیم که دعا کردن کار بسیار پر ارزشی است، البته دعایی که همراه با تلاش فرد برای رفع مشکلاتش باشد.
ثانیاً کدام یک از شما تا به حال دیده اید که روحانیت شیعه بگوید وظیفه من فقط دعا کردن است؟!
ثالثاً آیا در تاریخ خودمان، روحانیان زیادی را ندیده ایم که برای برقراری عدالت یا برای حفظ مرزهای میهن علیه ظلم حاکم و علیه دشمن خارجی قیام کرده اند؟
شیخ فضل الله نوری، سید محمدعلی طباطبایی، سید عبدالله بهبهانی، آخوند خراسانی، میرزا محمدحسین نائین، میرزای شیرازی، سیدجمال الدین اسد آبادی، میرزا کوچک خان جنگلی، نواب صفوی، آیت الله کاشانی، امام خمینی و هزاران روحانی مبارز دیگر که در راه مبارزه با ظلم و ستم به مقام شهادت هم نائل شدند در همین صد سال اخیر تاریخ تشیّع می زیسته اند.
✳️ مهمترین وظیفه و کارکرد روحانیت اسلام در آیه 122سوره توبه اینچنین بیان شده است:
🔆وَمَا كَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا كَافَّةً ۚ فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَلِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ / شایسته نیست مؤمنان همگی (بسوی میدان جهاد) کوچ کنند؛ چرا از هر گروهی از آنان، طایفهای کوچ نمیکند (و طایفهای در مدینه بماند)، تا در دین (و معارف و احکام اسلام) آگاهی یابند و به هنگام بازگشت بسوی قوم خود، آنها را بیم دهند؟! شاید (از مخالفت فرمان پروردگار) بترسند، و خودداری کنند!
🔹 دین اسلام، مجموعه ای از معارف اعتقادی و دستورات اخلاقی، عبادی و حقوقی است.
🔹با توجه به اینکه زندگی انسان، محدود به این دنیا نیست و خداوند سعادت انسان را در هر دو دنیا می خواهد، اعتقاد به باورهای دینی و عمل بر طبق دستورات خداوند متعال، برای سعادت دنیا و آخرت انسان ضروری است.
🔹این مجموعه معارف و دستورات از منابعی همچون قرآن کریم، احادیث پیامبر و اهل بیت (صلوات الله علیهم) و عقل استنباط می شود.
🔹استنباط معارف و دستورات دینی از این منابع، نیاز به آشنایی با علوم مختلفی همچون ادبیات، منطق، اصول فقه، دانش حدیث شناسی، تفسیر، فلسفه، کلام و ... دارد.
🔹روحانی، آخوند و عالم دین، کسی است که عمر خود را صَرف آموختن این دانشها می کند تا به وسیله آن، عقاید درست و احکام و دستورات دینی را استنباط کند و آن را در اختیار دیگر اقشار جامعه که فرصتی برای تحقیق در این زمینه ندارند قرار دهد.
👈 بنابر آنچه گذشت؛ عمل به دستورات دین برای سعادت دنیا و آخرت ضروری است و عالمان دین کسانی هستند که این دستورات را از منابع آن اس