💢 پنج ویژگی بسیار مهم و برجسته روش پژوهش علمی:
۱- سیستماتیک بودن.
🔸سیستماتیک بودن روش علمی لازمه دقیق بودن و حساس بودن است. روش علمی یک مشاهده تصادفی نیست بلکه طرحی هدفمند و باساختار است. لازمه سیستماتیک بودن آن است که روش انجام باید استاندارد باشد، همیشه شامل فعالیت و اقدامی دقیق و مشخص باشد تا اینکه نتایج معتبری به دست دهد و در صورتی که فرد دیگر بخواهد با همین روش اقدام نماید، نتایج مشابهی را کسب کند.
۲- قابلیت کنترل
🔹پژوهش علمی باید شانس و تصادف را برنتابد، و فرآیند آن باید از طریق مکانیسمهای مختلفی که اجازه میدهند تا نتایج دقیقی به دست آورد کنترل شود. شانس و تصادف جایی در روش علمی ندارد: تمامی فعالیتها و مشاهدات بر طبق ملاکهای پژوهش و هدف پژوهش باید کنترل شده باشند.
۳- تجربی بودن
🔸نتایج روش علمی باید با واقعیتها سروکار داشته باشد که با هدف پژوهش در ارتباطند. منظور دقیق از تجربی بودن آن است که روش علمی باید موضوعاتی را مدنظر قرار دهد که به عنوان واقعیت قابل شناسایی و اندازهگیری باشند. مثلاً در یک پژوهش آزمایشی فرضیاتی مطرح میشوند که حاوی متغیرهایی هستند که در آن روش اندازهگیری به صورت دقیق مطرح شده است. اگر فرضیه دارای متغیری باشد که نتوانیم آن را اندازه گیری کنیم، روش علمی خدشه دار شده و نتایج پژوهش قابل اتکا نخواهند
─┅─═ঊঈ*®*ঊঈ═─┅─
✅همراه با پژوهش مدرسه اهل البیت (ع) سبزوار
🆔
@pajohesh_s
👆👆👆👆👆