روحالله شفیعی، مدیر مرکز امور قرآنی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های این مرکز، به بیان طرح ها و برنامه های پیش رو پرداخت.
شفیعی اظهار کرد: همانطور که مستحضرید، در مرکز امور قرآنی دانشگاه، برنامه های صرفا قرآنی ابلاغ و پیگیری میشود. ستاد مرکز امور قرآنی در سازمان مرکزی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم مستقر است. ۱۸ دانشکده در سطح دانشکدهها به عنوان مجموعه های اجرایی فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: در سال جاری، در حدود یک ماه که از سال تحصیلی میگذرد، برنامه های قرآنی که باید در این سال تحصیلی ۴۰۳_۴۰۴، اجرا شود، به دانشکده ها ابلاغ شده است. جلساتی را با کارشناسان فرهنگی دانشکده برگزار کردیم و برخی از برنامهها تشریح شده است. جلساتی را نیز از ۲ تا ۱۵ آبان ماه، با رؤسای دانشکده ها، به طور ویژه با هر دانشکده و به صورت جداگانه، هر روز ۲ دانشکده، برنامه ریزی شده تا جلسه را به صورت خاص درباره برنامه و امور قرآنی دانشکدهها دنبال کنیم تا موانع رفع وپیشنهادات شنیده شود.
مدیر مرکز امور قرآنی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم افزود: طرح های پیش بینی شده و ابلاغ شده به دانشکدهها در چند حوزه می باشد که یکی از این طرح ها، حفظ قرآن کریم در سه بخش دانشجویان، استادان و کارکنان بوده که در حال آماده سازی مقدمات برگزاری این دوره ها هستیم.
وی تصریح کرد: در بخش حفظ دانشجویان، ۴ رشته حفظ وجود دارد که عبارتند از حفظ جزء ۳۰، حفظ ۵ جزء، حفظ سور منتخب در ۲ دوره شامل: سوره انعام و سور الرحمن، و همچنین واقعه و حدید و آخرین رشته حفظ نیز حفظ آزاد قرآن کریم به منظور تثبیت محفوظات قبلی است. تمامی کلاس های حفظ به صورت رایگان و بدون دریافت هزینه بوده که به صورت حضوری و مجازی برگزار میگردد.
شفیعی گفت: بخش حفظ کارکنان و اساتید نیز در ۳ رشته: حفظ جزء 30 ، حفظ سور منتخب و حفظ آزاد به همان صورت حضوری و مجازی می باشد.
وی با بیان طرح دیگری در این زمینه، بیان کرد: طرح حفظ آیه به آیه قرآن کریم یا حفظ موضوعی هم در برنامه های پیش روی ماست به اینصورت که در طی نیمسال تحصیلی، موضوع، انتخاب و هر هفته یک آیه با ترجمه و تفسیر مختصر در اختیار دانشکدهها قرار میگیرد.
شفیعی درخصوص چگونگی برگزاری این طرح نیز افزود: در این یک هفته، آیه مدنظر، مبنای برنامه قرآنی آن دانشکده است. در پایان ترم، دانشجویان حدود ۲۰ آیه کاربردی حفظ هستند که بعد از پایان نیمسال مسابقهای برگزار میشود و به نفرات برگزیده جوایزی نیز اهدا خواهد شد.
وی ادامه داد: برنامه دیگری که ابلاغ شده، برگزاری دوره های تربیت مربی است که در ۲ دوره صورت میگیرد؛ دوره تربیت مربی روخوانی و روانخوانی قرآن کریم و دوره تربیت مربی تجوید. تلاوت ترتیل سوره طلاق مبنای ارزیابی برای ورود به دوره است. افرادی که قصد شرکت در دوره تربیت مربی روخوانی و تحوید را دارند باید حداقل نمرهای که در ارزیابی کسب میکنند، ۱۸ از ۲۰ باشد.
وی همچنین از آماده سازی مقدمات ثبت نام و برگزاری دوره های تربیت مربی قرآن کریم در دانشکده های علوم قرآنی خبر داد و افزود: ثبت نام این طرح نیز پس از بررسی های نهایی و فراهم سازی امکانات و شرایط مورد نیاز، به زودی اطلاع رسانی خواهد شد. این طرح نیز به جهت بالابردن سطح کیفی و راندمان نهایی، قطعا به صورت حضوری برگزار خواهد شد.
وی در ادامه به تشریح دیگر برنامه های پیش روی این مرکز پرداخت و اظهار کرد: طرح دیگری که به دانشکده ها ابلاغ شده است، طرح کرسی تلاوت اذانگاهی است. در این طرح که به صورت برنامه ریزی شده از قاریان و مؤذنان دانشجو، استفاده میشود، حداقل هفته ای یکبار تلاوت قرآن پیش از اذان و همچنین پخش اذان از دانشکده به صورت زنده و با حضور دانشجویان انجام میشود و تعداد تکرار آن در هفته بستگی به ظرفیت مجموعه دارد. این امر به جهت این مفید است که اولا از استعداد های موجود در دانشگاه استفاده شود و میدانی برای تلاوت قرآن کریم و اذان مهیا شود و ثانیا یک جو و فضای قرآنی در دانشکده ولو به مدت چند دقیقه ایجاد میشود.