.
🔰 سختی مرگ و راه آسان کردن آن
💠 بکوشید دین را به همراه تان ببرید؛ کار آسانی نیست که انسان دین را به همراه ببرد؛ در هنگام احتضار زبانش گویا باشد! می بینید از انسان الفبای دین را در قبر سئوال می کنند، از این سئوال ها واضح تر که در اسلام سئوالی نیست! به همه بچه ها یاد می دهند؛ خدایت کیست، پیغمبرت کیست، دینت چیست، قرآنت چیست، قبله ات چیست! این دوازده امام و این مسائل را هر بچه ای در بین ما آشناست! امّا اینچنین نیست که انسان در قبر زبانش باز باشد، کاملاً بتواند جواب بدهد! بعضی ها به زحمت یادشان می آید پیامبر ما کسی است که قرآن آورده، تازه هنوز نام مبارک حضرت یادشان نیست!! این است که فرمودند بعد از نماز مرتب به یاد اینها باشید، صلوات بفرستید؛ برای اینکه ملکه بشود، این اذکار برای ملکه شدن است.
فرمود: (انّی تبت الیک و انّی من المسلمین)*. مرگ مثل غدّه سرطان نیست، مثل حصبه و سل نیست. می بینید بعضی ها به بیماری حصبه مبتلا می شوند و خیلی از چیزها را فراموش می کنند.
#مرگ مثل آلزایمر و اینها نیست، آنقدر تامّه موت سنگین است که روی تمام ذرّات بدن در حال حیات فشار می آورد، روح جدا می شود. چرا اگر بخواهند یک مقداری پوست دست ما را بکشند و با قیچی یا چاقو ببرّند، درد می آید؟ برای اینکه یک زنده ای را دارند بی جان می کنند! مرگ یعنی از تمام این ذرّات بدن در حال حیات، جان را می گیرند؛ حالا به آن بیچاره چه می گذرد، خدا می داند! مگر اینکه حواسش جای دیگر باشد. اگر قابل تحمّل بود که کسی نمی مرد! مرگ اینچنین نیست. (هوّن علی سکرات الموت)*، اینجور است. امّا اگر کسی قبلاً بارش بسته باشد، راحت است! همان روایتی که مرحوم کلینی (رضوان الله علیه) در کتاب الجنائز کافی نقل کرد، هیچ لذّتی برای مومن به اندازه " مرگ " نیست*!
📋 درس خارج تفسیر قرآن کریم
📆 قم ؛ ۱۳۹۵/۰۱/۲۹
#آیت_الله_جوادی_آملی
@rahighemakhtoom