🔖 4 نکته مهم از افطاری و سحری
❇️افزون بر دستاوردهای معنوی ماه مبارک رمضان،نظم در غذا خوردن و زمان خوابیدن هم آثار مثبتی بر سلامت جسمانیمان دارد که اگر همراه با رعایت چند نکته مهم باشد، میتواند سلامت جسم و روان را باهم تضمین کند.
🔸نکته اول: خوردن سحری و افطاری هر دو واجب است، ولی باید از پرخوری و درهمخوری بهشدت پرهیز کرد. از آنجایی که این روزها فاصله افطار تا سحر بسیار کوتاه است، توصیه میشود وعدههای غذایی همان دو وعده افطار و سحر باشد و شام میل نشود. افطاری هم سبک باشد و تا هنگام سحر هضم شود.
🔹نکته دوم: افطار باید با یک نوشیدنی گرم و شیرین باز و غذای اصلی با فاصله نیمساعت پس از پیش غذا خورده شود.
🔸نکته سوم: باید تعادل و تنوع در غذا را رعایت و از همه گروههای غذایی به میزان کافی استفاده کرد. همچنین از مصرف بیرویه مواد قندی، نوشیدنیهای شیرین و مواد چرب و سرخشده و شور پرهیز کرد، چون این خوراکیها سبب تحریک و تضعیف سیستم ایمنی بدن و چاقی میشود.
🔹نکته چهارم: در فاصله بین افطار تا سحر باید به میزان لازم نوشیدنی مصرف کرد.برای این منظور شربت خاکشیر، تخم شربتی، اسفرزه و تخم ریحان به همراه کمی آبلیموی تازه یا شربت سکنجبین توصیه میشود.مصرف چای غلیظ و پررنگ نیز به علت ادرارآور بودن، بهویژه در سحر توصیه نمیشود.
🖊دکتر زهرا نقیبی ( متخصص طب سنتی ایرانی)