⭕️ اعتبارزدایی از اصل مقرراتگذاری، بزرگترین لطمه ای بود که ارائهی شتابزده طرح خام «صیانت» زد
✍️ شهاب اسفندیاری، رئیس دانشگاه صدا و سیما در توییتر نوشت
🔹(با اشاره به گزارشی از گاردین) گزارش تبلیغی و مثبت گاردین دربارهی قانون جدید «امنیت آنلاین» انگلستان که مقررات سختگیرانهای بر شرکتهای خدمات اینترنتی وضع میکند.
🔹با روایتهایی از زندگی قربانیان آزار و تعرض، حملات سازمانیافته و والدینی که کودکان آنها قربانی محتوای نامناسب شدهاند.
🔹از جملهی این مقررات الزام شبکههای اجتماعی به ایجاد محدودیت در برابر حملات سازمانیافته یا گروهی به اشخاص و کاربران به دلیل اظهارنظر و مواضع آنها، یا نژاد و قومیت و مذهب آنها است. بسیاری از سیاستمداران سیاهپوست قربانی حملات سازمانیافتهی گروههای نژادپرست هستند.
🔹از دیگر بخشهای این قانون محدود کردن الگوریتمهای معرفی محتوای مورد پسند کاربران است. در یک مورد اینستاگرام با معرفی مکرر محتوای مربوط به افسردگی و خودکشی به یک دختر ۱۳ ساله که دربارهی این موضوع جستجو کرده بود، در خودکشی و مرگ این دختر مقصر دانسته شده.
🔹وضع مقررات شدید و سختگیرانه دربارهی تبلیغات بازرگانی آنلاین و فریبکاری و کلاهبرداری به روشهای گوناگون از جمله استفاده از تصاویر چهرههای مشهور بدون اطلاع آنها برای تبلیغ خدمات مختلف و شرکتهایی که واقعیت ندارند، از جملهی این مقررات است.
🔹بزرگترین لطمه و ضربهای که ارائهی شتابزده و هیجانیِ یک طرح خام مانند «صیانت» به فرهنگ، امنیت و سلامت جامعهی ما زد، اعتبارزدایی از اصل مقرراتگذاری و تنظیمگری در افکار عمومی و ایجاد ذهنیت منفی نسبت به وضع قوانین و مقرراتی بود که در بسیاری کشورها بر اینترنت حاکم است.
theguardian.com/society/2022/mar/16/a-torrent-of-abuse-victims-pin-hopes-on-uk-online-safety-bill?CMP=Share_AndroidApp_Other
@Rasad_tahlil