جنگ هیبریدی، عملیاتی که ترکیبی از جنگ سرد و نرم با سلاح موشک و رسانه است. از جمله ویژگیهای جنگ هیبریدی، ابهام و پیچیدگی آن است، بدین صورت که برخی از کارشناسان نظامی و امنیتی آن را شیوه جدیدی از رویارویی با دشمن میدانند و آن را انقلابی جدید در طراحی جنگهای نظامی تلقی کردهاند. اصلی ترین ویژگی این مدل از جنگها، ابهام و غافلگیری ناشی از ابهام است.
بسیاری از نظریه پردازان نظامی پس از واقعه ۱۱ سپتامبر، با روش جنگهای سنتی خداحافظی کردند و از سال ۲۰۰۱ رویکردشان را در طراحی نقشههای نظامی و امنیتی فضای سایبر را هم اضافه کردند. در گزارش منتشر شده از اجلاس امنیتی مونیخ در سال ۲۰۱۵، ملزومات یک جنگ هیبریدی در هشت مورد ۱- دیپلماسی ۲- جنگ اطلاعاتی و پروپاگاندای تبلیغاتی ۳- حمایت از نابسامانی ها و شورشهای محلی ۴- نیروهای نامنظم و چریکی ۵- نیروهای ویژه ۶- نيروهاي کلاسیک نظامی ۷- جنگ اقتصادی ۸- حمله های سایبری یاد شده است.
با توجه به اتفاقات اخیر در منطقه خاورمیانه و جریاناتی که کشور آمریکا در این محور ایجاد کرده است، باید به این سوال پاسخ داد که آیا وضعیت امروز ایران نشانههایی از ورود به دوران دشواری از نبرد امنیتی و جنگ شناختی ـ هیبریدی است، یا خیر؟
وقتی نگاهی به گزارشهای اندیشکدهها و مراکز مطالعات استراتژیک در غرب میاندازیم آنها از نوع جدیدی از جنگ به نام جنگهای هیبریدی یا ترکیبی (Hybrid Warfare) سخن به میان میآورند و ایران را یکی از بازیگران این نوع جدید از جنگ علیه غرب معرفی میکنند.
هدف میانمدت آمریکا از جنگ هیبریدی با ایران، فرصتطلبی از نقاط ضعف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و نظامی ایران در دفاع از خود است که هوشیاری بیش از پیش مردم و مسؤولین را می طلبد.
@rasadeakhbar113