.
♻️
فرماندهان فرهنگی در لباس ضدفرهنگی، چرا؟!
🔰 حمید رسایی: این تصویر، عجیب است. علیرغم اینکه تا امروز بارها لباس فارغ التحصیلی دانشگاهها را دیده بودم اما هیچوقت دنبال تاریخچه آن نبودم. شاید دلیلش این بود که اکثر اوقات این لباس را در تن دانشجویان خارجی میدیدم و حساسیتی نداشتم اما این قاب یک علامت سؤال ایجاد کرد.
چهرههایی که در این قاب برای تجلیل از رهبر یک جنبش شیعی اسلامی در آفریقا دور هم جمع شدهاند، هر کدام در حوزه فرهنگ کشورمان یا از جهت علمی و یا اجرایی، لباس و درجه فرماندهی به تن دارند. آقای حداد عادل، چهرهای فرهنگی و رییس فرهنگستان زبان فارسی و مؤلف کتاب برهنگی فرهنگی و فرهنگ برهنگی است، آقای اسماعیلی، سکان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به دست دارد و آقای خسروپناه، مدتی است که بر کرسی دبیری شورای عالی انقلاب فرهنگی تکیه زده اما سوگمندانه، جملگی در لباسی هستند که پیشینه آن با فرهنگ کشور ما هیچ نسبت و ارتباطی ندارد!
اگر تاریخچه این لباس را بررسی کنید به این اطلاعات میرسید:
۱. دانشگاههای غربی این لباس را از لباس دانشمند شهیر ایرانی، ابن سینا اقتباس کردهاند و به احترام او در فارغ التحصیلی آن را به تن میکنند.
۲. این لباس مخصوص دانشگاههای اروپا و آمریکاست و ارتباطی به ابن سینا ندارد.
هر کدام از این گزینهها که درست باشد، استفاده از این لباس توسط عزیزانی که در این قاب گرد هم آمدهاند و قاعدتا باید مدافع فرهنگ ایرانی و اسلامی کشورمان باشند، قابل نقد است.
اگر واقعا غربیها به احترام ردای بلند ابنسینا و دستاری که روی سرش میبسته، این ردای بلند و کلاه مخصوص با زنگولهای که به آن آویزان است را درست کردهاند، چرا ما باید از آنها تقلید کنیم؟ چرا در جشن فارغ التحصیلی همان لباس ابن سینا را به تن نکنیم؟
اگر هم که این لباس ربطی به ردای ابنسینا و دستار روی سرش ندارد و لباس دانشگاههای اروپا و آمریکاست که باز هم چرا ما باید از آنها تقلید کنیم و برای فارغ التحصیلی این لباس را به تن کنیم؟ آن هم توسط فرماندهان عالی حوزه فرهنگی کشور!
آیا نباید این غلط فرهنگی را اصلاح کرد؟!
این تصویر را ببینید: eitaa.com/rasaee/10685
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سابقه این لباس اینجا را مطالعه کنید: eitaa.com/porseshgar/19989
🔺برای دیدن تحلیلهای حمید رسایی عضو کانال شوید🔻
eitaa.com/joinchat/389677056C798a6dc5a1