🔰 دبیرخانه ناکارآمد سه شورای عالی/ بخش سوم و پایانی
🔹آیا وقت تغییر دبیران باقیمانده از دولت روحانی در شوراهای عالی امنیت ملی، انقلاب فرهنگی و فضای مجازی نرسیده است؟
🔸دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی؛ تسلیم در برابر اینستاگرام!
ماجرای شورای عالی فضای مجازی غمانگیزتر از بقیه است؛ یازده سال از صدور حکم رهبر انقلاب برای تشکیل این شورا و تاسیس سازمان ملی فضای مجازی می گذرد. رهبر انقلاب در حکم تشکیل شورای عالی فضای مجازی در سال ۹۰ فرمودند: «گسترش فزاینده فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطاتی بویژه شبکهی جهانی اینترنت و آثار چشمگیر آن در ابعاد زندگی فردی و اجتماعی، و لزوم سرمایهگذاری وسیع و هدفمند در جهت بهرهگیری حداکثری از فرصتهای ناشی از آن در جهت پیشرفت همه جانبه کشور و ارائه خدمات گسترده و مفید به اقشار گوناگون مردم و همچنین ضرورت برنامهریزی و هماهنگی مستمر به منظور صیانت از آسیبهای ناشی از آن اقتضا می کند که نقطهی کانونی متمرکزی برای سیاستگذاری، تصمیمگیری و هماهنگی در فضای مجازی کشور بوجود آید. به این مناسبت شورای عالی فضای مجازی کشور با اختیارات کافی به ریاستِ رئیس جمهور تشکیل می گردد و لازم است به کلیهی مصوبات آن ترتیب آثار قانونی داده شود.»
🔻در هشت سال دولت روحانی عملا این شورا تعطیل بود و شاید یک یا دو جلسه با حضور رئیس جمهور به عنوان رئیس شورا تشکیل شد؛ کار به جایی رسید که رهبر انقلاب گلایه کردند. در اواخر دولت قبل ایشان از فضای مجازی رها و ول انتقاد کردند. در دولت جدید هم تغییراتی در دبیرخانه شورا اتفاقی نیفتاد و مثل دو شورای عالی دیگر، یعنی شورای عالی امنیت ملی و شورای عالی انقلاب فرهنگی، دبیران این شوراها از دولت قبل ابقا شدند.
🔻ناکارآمدی دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی در فتنه اخیر بیش از پیش خود را نشان داد. یک پایه و ستون اصلی اغتشاش و فتنه ۱۴۰۱، فضای مجازی بود؛ آنچه در فضای مجازی بر ذهن و روان مردم تحمیل شد و خسارتی که فیک نیوزها بر دل و جان و قلب و ذهن مردم وارد کردند به مراتب سهمگینتر از خسارتهای مادی و اقتصادی بود.
🔻اما نکته مهم اینکه این خسارتها ظرف یک روز و یک هفته و یک ماه وارد نشد؛ چندین سال است که مردم، جوانان و نوجوانان پاک ایرانی تحت شدیدترین و بزرگترین هجمه ها و عملیاتهای رسانه ای تاریخ در فضای مجازی قرار گرفته اند و گویی دولت و حاکمیت، آنها را به حال خود رها کرده است. بعد از یازده سال از ابلاغ حکم رهبر انقلاب هنوز حکمرانی بومی و مدیریت بومی و ایرانی در فضای مجازی کشور حاکم نیست؛ یک شرکت آمریکایی بدون هیچ تعهدی به راحتی در ایران فعالیت می کند، صحنه گردان اغتشاش و آشوب علیه مردم و نظام می شود، با کنشهای طرفداران نظام برخورد قاطع می کند، اما دولت و حاکمیت فضای مجازی ما هیچ تحرک و اقدامی نمی تواند از خود در مقابل این رفتار استعمارگانه مجازی نشان دهد.
🔻بعد از یازده سال هنوز شبکه ملی اطلاعات محقق نشده؛ هیچ قانون و قاعده ای برای حضور شرکتهای خارجی در فضای سایبری ایران وجود ندارد؛ هیچ ضمانتی برای امنیت کسب و کارهای صدها هزار ایرانی در پلتفورمهای خارجی وجود ندارد؛ بنابراین نهادهای عالی نظام مجبورند برای مقابله با اغتشاش محدودیت اینترنت ایجاد کنند و برخی پلتفورمها را مسدود کنند.
🔻همه موارد ذکر شده یادآوری و تذکری است به دولت مردمی و شخص آیت الله رئیسی که متوجه باشند ابقای افراد ناکارآمد در جایگاههای مهم تا چه اندازه می تواند برای مردم و نظام خسارت آفرین باشد. اغتشاشاتی که هدفش جلوگیری از روند موفقیت آمیز دولت در حل گره های قدیمی مردم و مشکلات معیشتی و اقتصادی بود، با ناکارآمدی برخی نهادهای زیر نظر رئیس جمهور، توانست تنفس مصنوعی بگیرد و دامنه دارتر شود.
🔸پایان
@noheday