🏴 سخنی پیرامون نماز / قسمت دوم
✅ ظهر عاشورا که فرا رسید، ابوثمامه صائدی وقت نماز را یادآوری کرد، امام حسین(ع) نیز او را دعا کردند و فرمودند: « خداوند تو را از نمازگزاران قرار دهد ». سعیدبنعبدالله هنگام نمازجماعت، جلوی امام ایستاد و بدن خویش را سپر تیرهای دشمن قرار داد و با پایان یافتن نماز، بر زمین افتاد و اینگونه شهید نماز شد. امام حسین (ع) به پدر بزرگوارشان تأسی کردند که در گرماگرم جنگ صفین به ابن عباس فرمودند: «ما برای نماز با آنها میجنگیم»
🔹نهضت کربلا برای احیای فرایض الهی بود و از این رو در زیارت نامه امام (ع) خطاب به ایشان میگوییم: « اَشْهَد انّکَ قَدْ اَقمْت الصَّلوة ... » پیام عاشورا، پیام اقامه نماز و تربیت انسانِ نمازخوان است. اگر امام حسین (ع) را احیاگر فرهنگ نماز بدانیم، باید اقامه نماز را در درجه نخستِ اهتمام خویش قرار داده و از ایشان تبعیت کنیم.
🔸حتی امیدواران به شفاعت حسین(ع) نیز باید اهل نماز باشند. بهراستی وقتی پیشوایان دین ما در صحنهی خون و جهاد، این چنین ارزش و جایگاه نماز را پاس میدارند، آیا سستی و سهل انگاری نسبت به نماز جایز است ؟!
🔹در این ایّام سوگواری سالار شهیدان، همهی هیئات مذهبی باید به اقامه نماز اول وقت اهمیت دهند. امام حسین (ع) هرگز راضی نیست که به قیمت سبک شمردن یکی از واجبات الاهی، برای او عزاداری شود! همه باید به این نکته توجّه داشته باشیم که عامل اصلی قیام سید الشهدا(ع)، احیای دینِ خدا و مبارزه با بدعتها و انحرافاتی است که در دین و جامعه اسلامی پدید آمده بود.
🔸خداوند به ما توفیقِ شناخت حقیقی دین، توفیقِ نماز اوّل وقت و عزاداریِ با معرفت، عنایت فرماید.(انشاءالله)