💢دیپلماسی اقتصادی در حیاط خلوت آمریکا
🔹رئیسجمهور کشورمان در صدر هیئتی سیاسی و اقتصادی و با هدف تقویت روابط با کشورهای دوست و همسو، عازم کشورهای ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا در آمریکای لاتین شد.
🔰گزاره خبری:
🔸1ـ آیتالله رئیسی پیش از عزیمت به ونزوئلا، به منظور دیدار از 3 کشور منطقه آمریکای لاتین، با بیان اینکه این سفر به دعوت رسمی رؤسایجمهور ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا انجام میشود، گفت: «امروز عمده کشورهای منطقه آمریکای لاتین کشورهایی هستند که میخواهند مستقل زندگی کنند و روحیه آزادیخواهی، استقلالطلبی و مقاومت در مقابل نظام سلطه وجه مشترک کشورهایی است که در این منطقه با جمهوری اسلامی ایران ارتباط خوبی دارند.» همچنین رئیسجمهور ارتباط بین ایران و کشورهای مستقل در آمریکای لاتین را ارتباطی راهبردی توصیف کردند.
🔹2ـ مادورو (رئیسجمهور ونزوئلا) در دیدار با رئیسجمهور کشورمان اظهار داشت: «برای دور جدیدی از تلاشها در راستای گسترش روابط با ایران عزم جدی داریم. دو کشور در حوزه گردشگری، کشاورزی و دامپروری ظرفیتهای مناسبی برای همکاری دارند.»
🔰گزاره تحلیلی:
🔸1ـ همکاری بیشتر با متحد قدیمی: رئیسی در گام اول وارد کاراکاس پایتخت ونزوئلا شد؛ کشوری که از آن به عنوان متحد استراتژیک تهران در حیاط خلوت آمریکا نام برده میشود. مراسم امضای اسناد همکاریهای دوجانبه ایران و ونزوئلا در حضور رؤسایجمهور دو کشور برگزار شد و مقامات عالیرتبه حاضر 19 سند و تفاهمنامه همکاری امضاء کردند. همکاری و مشارکت در حوزههایی همچون ارتباطات و فناوری اطلاعات، انرژی، بیمه، حمل و نقل دریایی، آموزش عالی، کشاورزی، دارویی و پزشکی، تبادلات فرهنگی و همچنین توسعه همکاریهای معدنی. از جمله اسناد مهم امضا شده میان وزرای امور خارجه، نفت، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، بهداشت و درمان و فرهنگ و ارشاد اسلامی با همتایان ونزوئلایی بود.
🔹2ـ اهمیت توافق راهبردی ۲۰ ساله: این روزها که ایران و ونزوئلا بر تحریم و مشکلات اقتصادی فائق آمدهاند، انتظار میرود که سطح همکاریهای آنها بیش از پیش افزایش یابد. پیشتر میزان صادرات غیرنفتی ایران به ونزوئلا رقمی حدود ۴۰ میلیون دلار و صادرات ونزوئلا به ایران حدود ۲۰ میلیون دلار بود اما این رقم در دولت سیزدهم بنای افزایش مشهود و ملموس را در پیش گرفته است. همچنین با توجه به اختصاص مسیر تجاری ویژه میان تهران و کاراکاس و امضای اسناد راهبردی بلندمدت ۲۰ ساله بین دو کشور، انتظار میرود که این رقم تا 20 میلیارد دلار ارتقا یابد.
🔸3ـ موفقیت دو کشور در برابر تحریمهای آمریکا: ریشه اصلی اتحاد ایران و ونزوئلا را باید در ضدیت با زیادهخواهی و سیل تحریم دامنهدار آمریکا دانست. اما امروزه نشانههای شکست راهبرد آمریکا در ایران و ونزوئلا بیش از هر زمانی آشکار شده است. در سال اخیر صادرات و واردات کشور ونزوئلا به ترتیب 32/57 درصد و 11/43 رشد داشته است. رئیسجمهور ونزوئلا میگوید برای اولین بار در بیش از صد سال، این رشد مربوط به اقتصاد غیرنفتی است.
🔹4ـ پیامی برای ضد انقلاب خارجنشین: رئیسجمهور، نه برای «فرار» بلکه برای «قرار» و تحکیم مناسبات سیاسی و اقتصادی به کشور ونزوئلا سفر کرد. ایران اسلامی بر اساس برنامه گام دوم انقلاب در حال مدیریت و برنامهریزی به منظور رسیدن به قلههای پیشرفت و تعالی است، این مسئله را فلان رئیس دولت اروپایی که دیروز با ضد انقلاب فراری عکس یادگاری میگرفت، درک کرد و اکنون با رئیسجمهور ایران درباره آینده مناسبات جهانی و منطقه مشورت یکونیم ساعته میکند؛ موضوعی که ضد انقلاب آن را درک نکرد. در مورد آنها به درستی باید گفت: «صُمٌّ بُكمٌ عُميٌ فَهُم لا یرزقون.
https://eitaa.com/PR_Police