@ravanshenasyvamoshavereh
🔷🔶🔹🔸🔷🔶🔹🔸🔷🔶🔹🔸
#زوج_درمانی
❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓
سئوال: فکر میکنم مشکلات شخصیام باعث تنش در زندگیمان میشود، آیا باید به تنهایی از یک درمانگر کمک بگیرم یا هر دو با هم مراجعه کنیم؟
پاسخ: وقتی ما در یک رابطه هستیم، به دلیل چرخههای تعاملی منفی که در رابطهی ما شکل گرفته و از طرف دیگر به خاطر اینکه هر کنش ما، موجب واکنش طرف مقابل میشود، نمیتوان مسائل و مشکلات بوجود آمده را به یک طرفِ رابطه نسبت داد. افراد وارد یک سیکل (چرخه) معیوب شده و هر رفتارشان موجب تشدید رفتارهای خاصی در طرف مقابل میشود.
به عنوان مثال دیر کردن یک نفر باعث عصبانیت طرف مقابل شده و شروع به سرزنش و شکایت میکند. که باعث میشود رفتار مقابله به مثل در او شکل بگیرد و بعد از آن هم شروع به فاصلهجویی کند؛ که این فاصله گرفتن و خاموش شدن، موجب عصبانیت دیگری شده و به مرز انفجار میرسد و باعث میشود زوجین در هزارتوی بیحاصلی گرفتار شوند که ماحصل آن تنهاییِ باهم بودنشان میشود.
از طرف دیگر مشکلات شخصی مانند اعتماد به نفس پایین، بیماری، استرس کاری و غیره بر روی شریک زندگی و روابط بین آنها تأثیر میگذارد. پس بهتر است هر دو نفر در جستجوی کمک برآیند. به این ترتیب هر کدام قادر میشود، مشکلات نفر دیگر را درک کند. در کنار آن زوج درمانگر نیز مشکلات را از هر دو دیدگاه شنیده و بررسی میکند؛ بعد ازآن میتواند درمان فردی یا زوج درمانی را پیشنهاد دهد.
❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓
سئوال: اگر به کمک احتیاج داشته باشم، آیا به این معنی است که دیوانه، روانی، مشکل دار یا عقبماندهام؟
پاسخ: جستجوی کمک برای مشکلات شخصی یا مشکلات زناشویی به هیچ وجه به معنی بیماریهای روانی نیست. خیلی مواقع نشاندهندهی این است که زوجین گیر کردهاند و به دلیل گرفتار شدن در چرخهی تعاملی منفی به سختی قادر به شناسایی و مشکلات خود هستند، به همین خاطر بیرون آمدن از چرخه و رابطهی خوب داشتن برایشان بسیار سخت میشود.
🛑در چنین مواقعی رفتن پیش متخصص رابطه، نشانهی بلوغ و آماده شدن برای اداره کردن مسائل و مشکلاتی است، که اگر بدون حل باقی بماند ممکن است به استرسهای قویتر و یا از هم پاشیدن زندگی منجر شود.
♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️
پیشگیری بهتر از درمان است.
@mehrazinravanshenas