💢چطور با یک همکار زورگو برخورد کنیم؟!
🔸در مدرسه، بچه قلدرها معمولا مظلومترها را تهدید میکنند که بعد از مدرسه حسابی کتکشان میزنند. اما در محیط کار، زورگویی معمولا طیف وسیعی از رفتارها را شامل میشود، مثلا میگویند «ایدههایت احمقانهاند» یا کارهایی شما را به اسم خودشان تمام میکنند. اینطور رفتارها معمولا از نظر مدیران پنهان میماند.
🔸زورگویی فقط یک بار اتفاق نمیافتد، بلکه درازمدت و ادامهدار است. زورگویی آسیب بزرگی به افراد و شرکتها میزند. وقتی مورد زورگویی قرار میگیری، احتمالا وقتی به خانه میروی، اعصاب نداری و استرسات را سر بقیه خالی میکنی. بعضی از افراد حتی از نظر سلامتی با مشکل مواجه می شوند یا این مساله روی شغلشان نیز تاثیر گذاشته است.
🔸پس باید راهی برای مقابله با همکار زورگو پیدا کنیم. میتوانید انتخاب کنید که چطور واکنش نشان دهید. ما به آدمها اجازه میدهیم که با ما آنطور که دوست دارند رفتار کنند. اگر او را تحمل کنید، به رفتارش ادامه خواهد داد. راههای مناسب برای برخورد با آنها از این قرارند:
1⃣ روی واکنشت تمرکز کن
حمله کردن، برآشفتن یا داد زدن بر سر فرد زورگو، کمکی به تو نمیکند. چند نفس عمیق بکش. سعی کن خودت را کنترل کنی و واکنشهای عاقلانه نشان دهی.
2⃣ تاثیر رفتارش را محدود کن
اینکه در جمع خانواده، دائما از او گله و شکایت کنی یا دائما به فکر راهی برای انتقام باشی، دردی را دوا نمیکند. فقط زمان و انرژی بیشتری از تو میگیرد.
3⃣ مهارتهای مقابله با فرد زورگو را یاد بگیر
گاهی برای تسکین احساساتت، وسوسه میشوی به راهحلهای موقت روی بیاوری؛ مثل پرخوری یا سیگار. اما اینها راهحل نیستند، خودشان مشکلند. ورزش، مطالعه، یا گذراندن زمان با دوستان، روشهای سالمتری برای کنترل احساسات هستند.
4⃣ حرفت را بزن
گاهی گفتن یک جمله کافی است تا فرد زورگو را سر جایش بنشاند. مثلا «دیگه نمیتونم این رفتارت رو تحمل کنم.» البته این نیازمند تمرین است. به او نگو: «تو واقعا آدم بیرحمی هستی». به جایش بگو: «تو دائما سر میز من سرک میکشی، مانیتورم رو نگاه میکنی و نامههای محرمانهام را میخوانی.» سپس بگو که رفتارش روی عملکرد تو چه تاثیری میگذارد و بعد بگو که بعد از این، کدام رفتارها را تحمل نخواهی کرد.
5⃣ تک تک اتفاقات را ثبت کن
بنویس که در چه تاریخی، چه اتفاقی افتاد و چه کسانی شاهد ماجرا بودند. ثبت اتفاقات کمک میکند تا الگوی رفتاری فرد زورگو را پیدا کنی. اگر بخواهی این مشکل را با سرپرست یا مدیرت در میان بگذاری، این مدارک به دردت خواهد خورد.
6⃣ حمایت دیگران را جلب کن
فرد زورگو، احتمالا فقط به تو زورگویی نمیکند. با بقیه همکارانت صحبت کن تا ببینی آیا از بین آنها کسی مورد زورگویی قرار گرفته یا نه. میتوانید علیه او پروندهسازی کنید. اگر تعدادتان زیاد باشد، کارفرما انگیزه پیدا میکند که شخصا مساله را حل کند.
7⃣ با منابع انسانی در میان بگذار
تمام نکاتی که تا حالا یاد گرفتی، فقط کمک میکنند تا شرایط را مدیریت کنی. با این حال، فرد زورگو ممکن است همچنان به رفتارش ادامه دهد. در این صورت، موضوع را با منابع انسانی یا مدیریت در میان بگذار. مدارکت را هم با خودت ببر؛ اگر مدارک کافی داشته باشی، منابع انسانی طبق آیین نامه مساله را پیگیری خواهد کرد.
◀️ اگر با انجام همه کارها شاهد تغییر چندانی نبودید، میتوانید به آخرین راهحل فکر کنید. به اینکه آیا کار کردن در یک محیط سمی و شغلی که به زندگیات لطمه میزند، ارزشش را دارد؟
اگر استعفا دادید، به خودتان یادآوری کنید که فرد زورگو شما را وادار به استعفا نکرد؛ چون به خودتان احترام میگذارید و نمیخواهید در چنین محیطی کار کنید. یک تغییر ذهنیت کوچک، باعث میشود به جای بازنده بودن، احساس برنده بودن کنید.
❤️
#راز_زبان_بدن
🆑
@raz_zabanbadan 🌹🍃