اقای کوشکی در
کانال شخصی خود مطلبی با عنوان دین و زندگی و زندگی دینی منتشر کردند.
مطلب زیر نقدی بر سخنان ایشان است.
اقای کوشکی دغدغیتان زیباست. اما این تحلیلتان خطای محاسباتی دارد.
اولا،این صحنه در جامعه ای که صدها هزار دلار هزینه شبیخون فرهنگی میشود بعید و عجیب نیست.
ثانیا، این صحنه یک استثنا هست که توسط فردی که میخواهد عادی سازی را ترویج کند و مسولین و نخبگان را دچار خطای محاسباتی کند منتشر شده است. و الا قاطبه اساتید روحانی در دانشگاه ها نسبت به اصول پایبند هستند. هیچ وقت از استثنا تحلیل نمیکنند.
ثالثا، نسبت دادن تدریس یک روحانی به وظیفه شغلی برای گذران زندگی تهمتی ناجوانمردانه است، آیا حرکت روحانیون و مبلغین دینی باید کمتر از کسری از ثانیه تبدیل به تغییر رفتار شود ان هم بدون اقناع و تنها با استفاده از قوانین الزام آور! آیا قبل از تغییر رفتار نیازی به تغییر افکار نیست!
چه بسا همین استاد روحانی در حال تببین مبحث حجاب یا دیگر مقدمات آن باشد.
رسالت لباس ابلاغ پیام خدا و رسول خدا است.
رابعا، با اندک نگاهی به فعالیت دشمن و آسیب شناسی جریان های فرهنگی میتوان فهمید که، یکی از مهمترین فعالیت دشمن تلاش برای عدم ارتباط مستقیم مبلغین دینی با بخش به اصطلاح کم ایمان جامعه است، حرف شما یعنی این روحانی باید این خانم را مجبور میکرد تا حجابش را سر کلاس رعایت کند، پس کی قرار است این خانم شل حجاب به طور مستقیم حرف اصیل دین را از کارشناس آن بشنود نه از شبکه های معاند.
رهبر انقلاب در دیدار اخیر خود هم دقیقا به همین موضوع اشاره کردند
خامسا' سکولاریسم را شنیده ایم جدایی دین از سیاست معنا کرده اند نه تقابل زندگی با دین، با تعریف شما ناخودگاه دوگانه زندگی دنیایی و زندگی دینی را میپذیریم، در حالی که این دین یعنی همان زندگی سالم.
سادسا، قرار نیست ایمان همه ۱۰۰ باشد .از نگاه صفر و صدی کم ضربه نخوردیم، برخی ممکن است کمتر باشند. جامعه اسلامی باید زمینه رشد افراد را فراهم کند نه اینکه با علم کردن ایه "نومن ببعض"، افراد کم ایمان را از دایره خارج کند و اسم کارش را هم خالص سازی بگذارد.
در آخر اگر منظور شما افرادی با تفکر اسلام آمریکایی مانند حسن روحانی و محمد خاتمی، است که تعریفشان از دین همان سکولاریسم است صد درصد باشما موافقم اما، با توجه به شرایط امروز به نظر حقیر این تصویر میتواند تلنگری باشد برای گفتگوی مستقیم مبلغین با بخشی از افراد کم ایمان جامعه.
فصلی جدید که شاید خیلی زودتر باید شروع میکردیم.
مخلص کلام، امروز بیش از باز نگری در الزام آور کردن قوانین، نیاز به جهاد اقناع وجهاد تببین است که گام نخست آن اصلاح زیر ساخت و زیست سالم فضای مجازی و فرهنگی جامعه است.
🖌محمد حسن عبدالصمد
🌐رسانه بدون فیلتر
https://eitaa.com/resane97