💢ولنگاری فضای مجازی؛ مرسوم در جهان یا مختص ایران؟!
🔺مدتی پیش ترکیه با تصویب قوانین جدید شبکه های اجتماعی را موظف کرد تا برای ادامه ی فعالیت های خود در ترکیه نمایندگی دائمی در این کشور تاسیس کنند و به حدی جدی با این موضوع برخورد کرد که در سال ۲۰۲۰ هر یک از شبکه های اجتماعی مانتد فیس بوک ، تیک تاک، یوتیوب و ... را حدودا ۵ میلیون دلارجریمه کرد.
🔺این کشور همچنین قوانینی را وضع کرد که به موجب آن، همه شرکت های رسانه ای که بیش از یک میلیون کاربر ترکیه ای دارند باید داده های مربوط به این کاربران را در ترکیه ذخیره کنند و به هرگونه درخواست دولت ترکیه مبنی بر مسدودسازی یا حذف محتوای غیر قانونی ظرف دو روز پاسخ دهند؛ در غیر اینصورت دولت ترکیه پهنای باند این شبکه ها را بقدری تغییر خواهد داد که عملا دسترسی به آنها ناممکن باشد!!
🔺چندی پیش هند هم در یک قانونی مشابه قانون ترکیه ، شبکه های اجتماعی را موظف به ایجاد یک پایگاه حقوقی برای تعامل با دولت کرد و همچنین آنها را وادار به حذف محتواهای جنسی و یا تصاویر برهنه کرد.
🔺این هفته نیز دولت هند به دادگاهی اعلام کرده بود که توئیتر نتوانسته در قبال نشر مطالب غیر قانونی یا مضر به وظیفه خود عمل کند و در مقابل توئیتر نیز با هدف تبعیت از قوانین کشور هند یک فرد هندی را به عنوان نماینده خود در این کشور منصوب کرده و عملا در مقابل قوانین کشور هند سر خم کرده است.
🔺اما سوالی که باقی میماند این است:
چرا ولنگاری مجازی در ایران همچنان پابرجاست؟ آیا تنها راه کنترل شبکه های اجتماعی فیلتر کردن آن است؟ آیا واقعا نمیشود ولنگاری مجازی در ایران را سر و سامان داد یا عده ای نمیخواهند که بشود؟!
#ازدواج
#صرفه_جویی
#غدیر
#سواد_رسانه
#شبکه_عنکبوتی
@resanemoin