🌾🌿🌾
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی؛
🍀🔴✔️مدرسه ی خواب ...
💠هيچ لحظه اي نبايد از خودشناسي غفلت كرد؛ هم در خواب و هم در بيداري، زيرا مدرسه آن هميشه باز است. تنِ آدمي در بستر ميخوابد؛ ولي مدرسه روح شبانه روزي است. هر كه در بيداري مواظب خود باشد، در خواب نيز فطرت و دلش به سراغ دلمايه ميرود، و اگرنه مدرسه را به بازي ميگذراند، پس بعضي ميخوابند كه دَرِ كتابخانه را ببندند و خود، پيش و بيش از ديگران مطالعه كنند و رؤياهاي صادق اينان در حالت مناميه، كمتر از مدرسه هاي روزانه نيست.
💠وجود مبارك رسول گرامي صلي الله عليه و آله و سلم در هر بامداد از صحابه ميپرسيد: «هل من مبشّرات»[الكافي، ج 8، ص 90.]؛ ديشب در مدرسه رؤيا چند مطلب ياد گرفتيد؟
💠گرچه ما نظير حضرت خليل الرحمان(عليهالسلام) نيستيم كه در عالم رؤيا با تأكيد و تحقيق، مأموريت ذبح فرزند به وي داده شد: (اِنّي اَري فِي المَنامِ اَنّي اَذبَحُكَ)[ سوره صافّات، آيه 102]؛ ولي فرزند معنوي ابراهيم خليل هستيم: (مِلَّةَ اَبيكُم اِبرهيمَ هُوَ سَمّكُمُ المُسلِمينَ مِن قَبلُ)(سوره حج، آيه 78)، پس ميتوانيم همان راه ايشان را بپيماييم.
💠بعضي هنگام خواب هم در مدرسه هستند؛ ولي برخي بيداريشان هم خواب است؛ يعني ميخوابند كه آن خواب پيشينشان دوچندان شود. سبك و روش آنها خواب در خواب است؛ نظير سبك مجاز در مجاز، چنانكه حضرت رسول اكرم صلي الله عليه و آله و سلم فرمود: «الناس نيام؛ فإذا ماتوا انتبهوا».[بحار الأنوار، ج 50، ص 134] غافل براي ابد در خواب نمي ماند و كور، كر و گنگ هميشه به همان حال نيست، بلكه يقيناً خوابيده را بيدار و نابينا را بينا ميكنند و حقايق را به او نشان ميدهند؛ امّا اين علاج توانفرساست و تحمّل پذير نيست. برخي فشار احتضار و قبر و برزخ را هرگز نميتوانند تحمّل كنند.
👈🏼تفسير انسان به انسان - صفحه 116 و 117
@rooshanfekr