﷽ 🎆 💑احکام ازدواج (۵۶):
💑 کسانی که ازدواج با آنها حرام است (۱۴):
💑 ازدواج با کافر:
💑 مسأله 2397 زن مسلمان نمىتواند به عقد كافر (1) در آيد، مرد مسلمان هم نمىتواند با زنهاى كافرۀ غير كتابيه به طور دائم (2) ازدواج كند و به احتياط واجب ازدواج دائم با زنهاى كافرۀ اهل كتاب نيز جايز نيست ولى
#صيغه_كردن #زنهاى_اهل_ كتاب مانند
#يهود_و_نصارى مانعى ندارد.
💑 (1) اراكى: چه مشرك و چه اهل كتاب ..
💑 (2) اراكى: يا موقّت ..
💑 گلپايگانى، صافى: مسأله زن مسلمان نمىتواند به عقد كافر درآيد، مرد مسلمان هم نمىتواند با زن كافرۀ غير اهل كتاب ازدواج نمايد ولى متعه كردن زن اهل كتاب مانند يهود و نصارى مانعى ندارد بلكه جواز ازدواج آنان به طور دوام نيز خالى از قوت نيست ولى در صورت تمكّن از ازدواج مسلمه
#كراهت_شديده دارد. بلكه در اين صورت احتياط ترك نشود.
💑 خوئى، تبريزى: و بنا بر
#احتياط_استحبابى #عقد_دائمى با آنها ننمايد و بعضى از فِرَق از قبيل خوارج و غُلات و نواصب كه خود را مسلمان مىدانند در حكم كفّارند، و مرد و زن مسلمان نمىتوانند با آنها به طور دائم يا انقطاع ازدواج نمايند.
💑 نورى: بلكه ازدواج آنها
#بطور_دوام نيز بنا بر أقوى
#جايز_است ولى اين احتياط ترك نشود كه در صورتى اقدام به ازدواج بطور دوام با آنها بكند كه متمكن از ازدواج با زن مسلمان نباشد.
💑 فاضل: مسأله زن مسلمان نمىتواند به عقد كافر درآيد، مرد مسلمان هم نمىتواند با زنهاى كافره به طور دائم ازدواج كند، حتّى اگر يهوديّه يا نصرانيّه باشند بنا بر احتياط واجب؛ ولى صيغه كردن زنهاى يهودى و نصرانى مانعى ندارد.
💑 مكارم: مسأله زن مسلمان نمىتواند به عقد كافر در آيد، همچنين مرد مسلمان نمىتواند بنا بر احتياط با زن كافر ازدواج دائم كند ولى ازدواج موقّت با زنان اهل كتاب مانند يهود و نصارى مانعى ندارد.
💑 بهجت: مسأله زن مسلمان، نمىتواند با مرد غير مسلمان ازدواج نمايد و مرد مسلمان هم نمىتواند با زنان كافرى كه اهل كتاب نيستند ازدواج كند، ولى با زنانى كه يهودى و يا نصرانى باشند، موقّتاً به صورت صيغه مىتواند ازدواج نمايد.
💑 زنجانى: مسأله زن مسلمان نمىتواند به عقد مرد كافر درآيد، مرد مسلمان هم
#نمىتواند_با غير اهل كتاب و
#مجوس_ازدواج كند، نه به صورت ازدواج دائم و نه به صورت ازدواج موقّت و ظاهراً ازدواج دائم يا موقّت با زن
#يهودى_و نصرانى
#باطل_نيست بلكه
#مكروه_و مخالف احتياط استحبابى است بويژه ازدواج دائم. ازدواج با زن مجوس به صورت دائم صحيح نيست و به صورت موقّت، مكروه و مخالف احتياط استحبابى است و در صورتى كه مرد و زن كافر با يكديگر ازدواج كنند و سپس شوهر مسلمان شود و زن وى بر دين مسيحيّت يا يهوديّت يا مجوسيّت باقى بماند ازدواج باطل نمىگردد. در مورد احكام زن يا شوهر احكام چندى وجود دارد كه در كتب مفصّل فقهى آمده است.
💑 سيستانى: مسأله زن مسلمان نمىتواند به عقد كافر درآيد، چه دائم باشد چه موقّت، چه كافر كتابى باشد چه غير كتابى؛ مرد مسلمان هم نمىتواند با زنهاى كافرۀ غير اهل كتاب ازدواج كند، ولى صيغه كردن زنهايى كه يهودى يا نصرانى هستند مانعى ندارد، و بنا بر احتياط لازم عقد دائمى با آنها ننمايد؛ و امّا زن مجوسيه، بنا بر احتياط واجب حتى بطور موقّت نيز نبايد مسلمان با او ازدواج نمايد، و بعضى از فرق از قبيل نواصب كه خود را مسلمان مىدانند و در حكم كفارند، مرد و زن مسلمان نمىتوانند با آنها بطور دائم يا موقّت ازدواج نمايند؛ و همچنين مرتد.
💑 (توضيح المسائل (محشى - امام خمينى)، ج2، ص 468)
@roshanaie_momenie