اوکراین آیینه عبرتی دیگر
در دوران جنگ سرد و اوکراین یکی از جمهوری های شوروی محل استقرار یک سوم از موشک های اتمی اش بود. بعد از فروپاشی شوروی در سال ۱۳۷۰، اوکراین این حجم از سلاح های هسته ای و بهترین تجهیزات طراحی و ساخت سلاح های هسته ای را در اختيار داشت و سومین قدرت اتمی جهان به حساب می آمد.
انبار های سلاح های هسته ای اوکراین شامل موشک بالستیک قاره پیما با برد که هر موشک دارای کلاهک هسته ای بود که تا کنون در سطح موشک های بالستیک بی نظیر است. در مجموع 1700 کلاهک هسته ای در خاک اوکراین وجود داشت. علاوه بر این، اوکراین دارای 33 بمب افکن دورپرواز بود.
در سال ۱۳۷۳، اوکراین با امضای معاهده ای به غرب، که کلیه سلاح های هسته ای خود را تحویل داد و در مقابل آمریکا و انگلیس تعهد کردند که از امنیت و تمامیت ارضی اوکراین درمقابل هرگونه تجاوز خارجی حمایت کنند.
در بحران فعلی اوکراین و روسیه، آنچه تاکنون مشخص گردیده این است که حمایت آمریکا هرگز به خاطر اوکراین، اقدام نکرد قطعا اوکراین چنین ارزشی برای جهان غرب ندارد.
"یوری کاستنکو" سیاستمدار اوکراینی در کتاب " اوکراین وخلع سلاح هسته ای" چنین نوشته است: " همه ما (اوکراینی ها) فریب خوردیم و برای آن معاهده دست زدیم، بنابراین همه ما مقصریم. خلع سلاح هسته ای باتوافق و کف و سوت ملت اوکراین و با حمایت رسانه ای وتبلیغاتی انجام شد. اما اکنون مشخص شده که آن ارزیابی ها کاملا اشتباه بوده است. اوکراین، عراق دوم شده که اول خلع سلاح و نظام آن با تهاجمی سرنگون شد و درحال حاضر به سمت تکه تکه شدن و غرق شدن در بحران های گوناگون پیش میرود".
@asatid_enghelabi