╭━⊰✨﷽✨⊱━╮
@khanvadtarbiat
╰━•⊰❀ 🌸 ❀ ⊱•━╯
🌹پست
۲. نقش والدین در مقابل بحران هویت نوجوان (از بسته
۶۲)
⬅️ در بحران هویت، نوجوان شدیدا دچار اضطراب و ناراحتی ذهنی است. به صورتی که نمیتواند جنبههای مختلف شخصیت خود را هماهنگ سازمان دهد.
🔻
در دوران نوجوانی فرد سوالات زیادی درباره "ماهیت خود" میکند و اگر خانواده به درستی به آنها پاسخ نگوید، او از نظر هویت فردی، فرهنگی و خانوادگی دچار تزلزل میشود.
🔺 نوجوانان بسیار پرسشگر و کاوشگرند، اما متاسفانه برخی خانوادهها با این روحیه نوجوانان به درستی برخورد نمیکنند. ❌
🔴
خانوادههایی که حمایت عاطفی خود را ا
ز فرزندان دریغ میکنند موجب از هم گسیختگی روحی و روانی آنان میشوند.
فرزندان ممکن است دوستانی داشته باشند که خانوادهها آنها را تایید نمیکنند، با همدلی و همراهی با فرزندان رفته رفته آنان به این نتیجه میرسند که باید دوستان نامناسب خود را کنار بگذارند.
✅
برخورداری از حمایت عاطفی والدین به شدت در شکل گیری هویت عاطفی صمیمانه فرزندان تاثیر گذار است.
⭕
والدینی که مدام با یکدیگر درگیری دارند و تنش و استرس در خانه آنها حاکم است نمیتوانند به خوبی با فرزندان خود ارتباط برقرار کنند و نوجوانان به تدریج در دستیابی به هویت خانوادگی و حتی هویت فردی دچار مشکل میشوند و احساس ناشایستگی و کاهش اعتماد به نفس میکنند.
با توجه به آنکه در
چنین خانوادههایی حمایت عاطفی و محبت وجود ندارد روابط کلامی بین والدین و حتی بین والدین با فرزندان وجود ندارد و این موضوع باعث "آشفتگی خاطر" کودکان و نوجوانان میشود.
در چنین شرایطی فرزندان مستعد برقراری روابط ناسالم در خارج از محیط خانواده میشوند و ممکن است حتی با گروههای بزهکاری ارتباط برقرار کنند
، چنین ارتباطهایی نوجوانان و جوانان را مستعد ابتلا به آشفتگی میکند، هویت فرزندان به طور کامل تحت تاثیر قرار میگیرد و از بین میرود.❌
🍃🍁🍃🍁🍃🍁🍃
تقدیمی اندیشکده
«خانواده، تربیت و اصلاح سبک زندگی» وابسته به «دانشگاه ملی
مجازی»