محتوای کتب درسی دانش آموزان و سخنی با جناب آقای
#علی_ذوعلم
💥اختصاصی/
#تلنگر
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
آغاز سال تحصیلی جدید در شرایط کرونا، مصادف شد با چالش محتوای کتب درسی و حرف و حدیث های پردامنه در فضای مجازی.
جالب و عجیب آنکه طیف های مختلف فکری و سیاسی به محتوای کتب درسی معترض بودند؛ از متدینین و انقلابیون گرفته تا لاقیدها و ضدانقلاب خارج نشین.
برخی به حذف سریالی محتوای مبتنی بر جهاد و شهادت در سالهای اخیر اعتراض داشتند، برخی از حذف قرآن و برخی نمادهای دینی مانند حجاب و محاسن و... گلایه می کردند و برخی جریان های غرب اندیش داخلی و خارجی نیز با تمسک قرار دادن برخی موارد، مسئله عدالت جنسیتی را مطرح کردند.
جالب تر آنکه از میان متولیان آموزش و پرورش، تنها شخص وزیر به طور جدی به میدان آمد و شوربختانه کاملا در زمین مخالفان نظام بازی کرد و ضمن پذیرش موضوع ناعدالتی جنسیتی، قول جبران داد!
در این یادداشت مختصر با یادکرد برخی مواضع و مناصب اجرایی جناب حجت الاسلام علی ذوعلم، از ایشان درخواست می شود نسبت به حذف نمادهای دینی و محتوای مرتبط با جهاد و شهادت روشنگری نمایند و از دیگر سو، دلیل عدم مواجهه فعال با بهانه تراشی های واهی ایده پردازان و مجریان یواشکی
#سند_منحوس2030 را توضیح دهند.
طبعا این قبیل تذکرها و تلنگرها، تعریضی نسبت به خدمات پیشین و سوابق انقلابی یا جایگاه حوزوی ایشان نداشته، بلکه این سوابق، انتظارات ویژه ای از ایشان ایجاد می کند که مع الاسف تا کنون برآورده نشده است!
آقای ذوعلم تا 27اردیبهشت99 در جایگاه «معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی» بود و لذا در مورد محتوای کتب درسی امسال مسئولیت مستقیم دارد:
(
http://pana.ir/news/1030872)
و از این حیث، انتظار آن است در چالش های مرتبط با محتوای متون درسی، بسیار فعال و پرتکاپو به شبهات مرتبط پاسخ داده، در صورت بروز اشتباهات و خطاهای احتمالی، دلیل و عوامل آن را به طور شفاف با مردم در میان بگذارد تا مشخص شود کدام جریان فکری و سیاسی، در مسیر اصلاح متون درسی کارشکنی می کند.
گفتنی آنکه جناب ذوعلم در دهه هشتاد و در جایگاه «مدیرکل دفتر برنامه ریزی و تالیف کتب درسی آموزش و پرورش» قرار داشت و در سال 85 وعده داده بود: «نظام تنظیم و تالیف کتاب های درسی را متحول می کنیم.»👇
(
magiran.com/n1172218)
اکنون با گذشت 14سال از آن وعده، خوب است مصادیق و میزان این تحول و جهتگیری آن به عموم مردم و نخبگان توضیح داده شود تا ضمن تقدیر از زحمات مجموعه، نواقص موجود علت یابی گردد و زمینه اصلاح و تکامل آن فراهم شود.
جناب آقای ذوعلم از سال 93 تا کنون در جایگاه معاون پژوهشی و آموزشی مؤسسه پژوهشی-فرهنگی انقلاب اسلامی(نشر آثار مقام معظم رهبری) مشغول خدمت است و ضمنا عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی هم هست. آنگونه که ایشان در سخنرانی های مختلف عنوان کرده،هم با ضرورت تحولات بنیادین تربیتی آشناست و هم دغدغه نقش آفرینی موفق در گام دوم انقلاب اسلامی را دارد و آنگونه که خود فرموده؛«نخستین ویژگی یک فعال انقلابی تلاش برای تحقق اهداف انقلاب اسلامی است. یک فعال انقلابی باید اهل تدبر و آیندهنگر باشد تا از این طریق بتواند در تحقق اهداف بلند انقلاب به صورت نظام مند نقش آفرینی کند.»👇
http://iict.ac.ir/zooelm
طبعا در مواجهه با چنین چهره باسابقه ای، پیگیری منویات رهبری و بازتکرار شعارها و شعائر مذهبی و انقلابی، زیره به کرمان بردن است و لذا اکنون تنها این پرسش مطرح است که مجموعه تحت مدیریت ایشان در اصلاح متون درسی با این نگاه راهبردی، تا چه میزان توفیق داشته و اگر موانعی بر سر راه قرار دارد، دقیقا چیست؟
در شرایطی که
#برجامیان_عاشق_آمریکا، در سایه عدم مواجهه قابل قبول نخبگان دانشگاهی و انفعال تعجب برانگیز متولیان عالی حوزه های علمیه، با پذیرش و اجرای دزدانه سند منحوس2030 به مواجهه مستقیم با آموزه های دینی و ملی نسل آینده ایران اسلامی برخواسته اند، و علیرغم تذکرات پرشمار و فرامین صریح رهبر معظم انقلاب اسلامی، انتظار آن است که امثال جناب ذوعلم اعتبار و موقعیت خود را زمینه ای برای اجماع سازی نخبگانی در حوزه و دانشگاه قرار داده، از ظرفیت نخبگان متدین و متعهد برای پیشبرد امور استفاده کنند. اگر طبق گفته اخیر جناب ذوعلم، باور داریم که «ماهیت سند ۲۰۳۰ را تقابل با ارزشهای انقلاب اسلامی تشکیل میدهد»، چه جای تعارف و تساهل است؟
(
https://rasanews.ir/002mZA)
در شرایطی که ارزش های اسلامی و انقلابی نسل آینده ایران در معرض هجوم ناجوانمردانه عناصر بداندیش و بدعمل قرار گرفته و افرادی در درون نظام به طور جدی با این پروژه همراهی دارند، آیا اقدامات تقابلی صورت گرفته،کفایت می کند یا باید طرحی نو درانداخت؟!
🔶پی افزود
جناب ذوعلم 99/2/27 از آ.پ خداحافظی کرد:
mehrnews.com/xRSZL
@rozaneebefarda