👤 توییت استاد
#رائفی_پور
✍️ دلایل و انگیزههای بسیار متنوع و متعددی در رای ۱۹۸نفری به قالیباف وجود داشت که برخی از آنها نهتنها تحلیلی نیست که عینا خبر است:
1️⃣ کارسازی برخی مسئولان بلندمرتبه برای قالیباف و توجیه نمایندگان مبنی بر اینکه او باید با رای بالا رئیس مجلس شود تا بتواند پس از آن با قدرت در انتخابات ریاستجمهوری مقابل لاریجانی بایستد (استراتژی: لولوی اصلاحطلبان).
2️⃣ برخی نمایندگان نیز با این تحلیل متفاوت از تحلیل نخست که حضور او در مجلس و باقیماندنش باعث خواهد شد در ریاستجمهوری حاضر نشود، به او رای دادند. برای مثال به نظر شما شبکه نزدیک به آقایان بذرپاش یا جلیلی تمایل دارند قالیباف نیز به رقبای ریاستجمهوری اضافه شود؟
3️⃣ شرایط کشور پس از شهادت آیةالله رئیسی تمام معادلات را تغییر داده و این تحلیل در میان بسیاری از نمایندگان شکل گرفت که کشور نیاز به ثبات دارد و ابدا صلاح نیست دو قوه از سه قوه دستخوش تغییر شوند. کمااینکه درباره انتخابات ریاستجمهوری یک تحلیل محکم و همگانی وجود دارد که دولت جدید باید ادامهدهنده راه دولت قبل بوده و شاکله اصلی دولت حفظ شود.
💢 پن۱: با وجود دلایل فوق قالیباف موفق شد ۶۸/۹درصد کل آرای این دوره از انتخابات را به خود اختصاص دهد که در مقایسه با اجلاسیه اول مجلس یازدهم که از قضا شرایط عادی بوده، کاهش محسوسی داشته است. او در دوره گذشته، ۲۳۰ رای و ۸۶درصد آرا را از آن خود کرده بود.
💢 پن۲: گذر زمان و تعیینتکلیف ریاستجمهوری از آنجا که فضا را روشن خواهد نمود، بهیکباره بر تعداد مخالفان نشاندار قالیباف خواهد افزود و او دوره سختی در مجلس خواهد داشت!
🆔
@Masaf