🟢
قدم اول برای احیاء یک کتابخانه
🔻 قبل از برداشتن قدم اول دو نکته را ذکر کنم:
1️⃣ بدانیم کتاب و کتاب خوانی در اسلام از جایگاه و اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ در منابع دینی تاکید فراوانی بر مطالعه کتاب شده و سیره علما و بزرگان دین، همواره بر کتاب خوانی و توصیه به مطالعه کتاب بوده است.کتاب مصداق «مایسطرون» است که قرآن به آن سوگند خورده است. امیرالمؤمنین علی(ع) آرامش و آسایش را در سایه کتاب می داند و امام صادق (ع) آن را عامل پایداری علوم معرفی می کند. بر همین اساس است که
مقام معظم رهبری میفرمایند:
🔹 هیچ چیز جای کتاب را نمیگیرد
🔹 هرچه ما پیش برویم، احتیاج ما به کتاب بیشتر خواهد شد
🔹 جوانها را وادار کنیم به کتابخوانی
🔹 سلامت فکری را با كتابخوانی تامین كنید
🔹 مردم باید به کتابخوانی عادت کنند
🔹 من هر زمانی که به یاد کتاب و وضع کتاب در جامعه خودمان میافتم، قلباً غمگین و متاسف میشوم
2️⃣ مقام معظم رهبری میفرمایند:
"یک وقتی در گذشته معمول بود که کسانی از تجار و بازاریهای مومن پیدا میشدند و کتاب را چاپ میکردند و مجانی بین مردم پخش میکردند. چنانچه معلوم شد که یک کتابیف جیلی خوب است، باید چاپ بشود. به هر اندازه هم خرج چاپ آن باشد، این جزو صدقات جاریه قرار بگیرد." و در جای دیگری میفرمایند:
"«اگر کتابخوانی فرهنگ رایج شد و در بین مردم ما جا بیفتد، آن وقت کسانی پیدا میشوند که «#صدقه_کتاب» درست میکنند. "
🔹 یادمان باشد ابد در پیش داریم. میدونید چرا روز قیامت رو یوم الحسره میگن؟!! چون اون روز همه مون حسرت میخوریم که چرا در دنیا، کارهایی نکردیم که دستمون رو در قیامت پر میکرد؟!! چرا در جمع کردن ثواب و حسنه، کاهلی کردیم؟!!! چرا قدر در دنیا خوب نکاشتیم که در آخرت خوب برداشت کنیم؟!!!!!
🔹
بهترین صدقات در دنیا نیز صدقات جاریه هست، صدقاتی که آثارش تا دهها و صدها سال باقی میمونه و برای صدقه دهنده حسنه نوشته میشه، حتی پس از فوتش در دنیا...
🔸 وقتی ما یک کتابخانه ای رو احیاء میکنیم عملا تا قرنها بعد منشاء اثر شده ایم و برای ما حسنات نوشته میشود. حسناتی که فردای قیامت به شدت به مثقال ذره خیرا یره اش نیاز مبرم داریم.