🔻 شناخت عرصه
🔹من دارم می بینم صحنه را، می بینم تجهیز را، می بینم صف آرایی ها را، می بینم دهانهای با حقد و غضب گشوده شده و دندانهای با غیظ به هم فشرده شده را علیه انقلاب و علیه امام و علیه همه این آرمان ها و همه آن کسانی که به این حرکت دلبسته اند. چه بکنم اگر کسی نمی بیند؟
🔸در حوادث فتنه گون، شناخت عرصه دشوار است. شناخت اطراف قصه، دشوار است. شناخت مهاجم و مدافع، ظالم و مظلوم، دشمن و دوست، دشوار است.
🔹بایستی گره گشایی کرد. بایستی حقیقت را باز کرد، گره های ذهنی را باید باز کرد و این، تبیین لازم دارد.
🔸امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام) فرمود: اَلا وَ لا یَحمِلُ هذا العَلَم اِلّا اَهلُ البَصَرِ وَ الصَّبر (تنها کسانی می توانند این پرچم را حمل کنند که اهل بصیرت و صبر باشند)
🔹می دانید سختی پرچم امیرالمؤمنین (ع) از پرچم پیغمبر بیشتر بود، از جهاتی؛ در زیر پرچم امیرالمؤمنین (ع)، دشمن و دوست، آنچنان واضح نبودند، دشمن همان حرفهایی را می زد که گاهی دوست می زند، همان نماز جماعت را که در اردوگاه امیرالمؤمنین (ع) می خواندند، در اردوگاه طرف مقابل هم در جنگ جمل و صفین و نهروان، نماز جماعت می خواندند؛ حالا شما باشید، چه کار می کنید؟
🔸بصیرت خودتان را بالا ببرید، آگاهی خودتان را بالا ببرید. حقیقت را باید فهمید.
🔹در جنگ صفین، یکی از کارهای مهم جناب عمار یاسر، تبیین حقیقت بود، چون آن جناح مقابل که جناح معاویه بود، تبلیغات گوناگون داشتند. این کسی که از این طرف، خودش را موظف دانسته بود که در مقابل این جنگ روانی بایستد و مقاومت کند، جناب عمار یاسر بود. یک جا می دید اختلاف پیدا شده و یک عده دچار تردید شدند و بگو مگو در آنها هست، خودش را به سرعت به آنجا می رساند، برایشان حرف می زد، صحبت می کرد، تبیین می کرد، این گره ها را باز می کرد.
🔸نقش نخبگان و خواص و این ها هم این است که این بصیرت را نه فقط در خودشان، در دیگران هم به وجود بیاورند.
🔹رسا بگویید، روشن بگویید، مبیّن بگویید، آنچه را که می فهمید. هیچ انتظار نیست و حق هم نیست که انتظار باشد کسی بر خلاف فهمیده خودش حرف بزند، اما آنچه را که فهمیدید، بگویید. سعی هم بکنید که آنچه را فهمیدید، درست باشد.
🔸کجا هستند آن کسانی که، آن شخصیتهای بزرگی که پیمان جانبازی بستند؟ اَین عمار؟
✅ مقام معظم رهبری
#سیداحمدرضوی
@s_a_razavi