1. بهانه گفتگو با بهروز افخمی جشنواره فجر بود اما به خاطر اینکه تاکنون کمتر درباره فعالیت های سیاسی اش از جمله ساخت فیلم تبلیغاتی خاتمی و کروبی و همچنین حضور در مجلس ششم سخن گفته، بیشتر زمان این گفتگو به خاطرات سیاسی او اختصاص یافت. خاطراتی که بخشهای زیادی از آن برای اولین بار روایت شد.
2. بهروز افخمی اولین میهمان ما بود که «دو وجهی» بود و این کار ما را سخت تر میکرد. چون باید از او هم درباره سینما می پرسیدیم و هم سیاست. لذا سعی شد تا در زمان اندکی که در اختیار بود، فعالیت های هنری و سیاسی او را از بعد انقلاب تاکنون مرور کنیم. لذا بحث با آشنایی اش با شهید آوینی شروع شد و با مرور سریع بخشهای مهم زندگی او در دهه 60 و 70 و 80 به آسیب شناسی سینمای امروز پرداختیم. سخنانی که شاید فراتر از نقد بود و خیلی از هنرمندان را نیز آزرده کرد اما این خصوصیت بهروز افخمی است که صریح سخن می گوید.
3. شاید برای آن دسته از مخاطبینی که به گفتگوهای سیاسی ما علاقه مند تر هستند، خاطرات افخمی از مجلس ششم، ماجرای تحصن نمایندگان و حتی جزییاتی از فیلمهای تبلیغاتی که او برای خاتمی و کروبی ساخت جذاب باشد اما معتقدم برخی سخنان سینمایی او نیز اهمیتی کمتر از خاطرات سیاسی اش نداشت بویژه آنجایی که به صراحت نقدهای خود نسبت به برخی جشنواره های خارجی و همچنین اصغر فرهادی، محسن مخملباف، حمید فرخ نژاد و برخی دیگر از هنرمندان را بیان کرد.
4. اگرچه در اکثر پاسخهایی که از افخمی شنیدم با او همدل بودم اما در برخی سوالات نیز قانع نشدم، اما صراحتش در سخن گفتن را دوست داشتم و امیدوارم شبیه این گفتگو با دیگر هنرمندان «دو وجهی» که علاوه بر فعالیت در عرصه تحصصی خود در زمینه سیاست نیز ورود کرده اند ادامه داشته باشد تا هم تاریخ شفاهی این عرصه به تدریج کامل تر شود و هم شناخت و تحلیل شخصیت هنرمندان برای مخاطبان آسان تر.
@Sabeti ✅