🔹آنچه درباره باید بدانید: امام صادق (علیه السلام) می‌فرمایند: «السویق ینبت اللحم ویشد العظم» یعنی ✅ سویق باعث و می‌شود. 🔹وقتی تنها کلمه سویق ذکر شود یعنی ، و برای دیگر انواع سویق قید آن هم ذکر می‌شود. 🔹یکی از علل شیوع مشکلات استخوانی و ضعف، غفلت مردم از سویق است. در روایات استفاده از سویق بسیار سفارش شده درباره سویق آمده: «انما عمل بالوحی» یعنی «(سویق) به سفارش وحی درست شده.» (المحاسن،احمدبن محمدبن خالدالبرقی،ج۲،ص۴۸۸) 🔻طرز تهیه سویق: 🔷 سویق به دو روش ساخته می‌شود؛ در روش شیعیان ابتدا را جدا کرده و جداگانه آرد می‌کنیم، سپس به نسبت مساوی (وزنی) را با گندم و جو مخلوط کرده و آرام‌ آرام حرارت می‌دهیم تا آماده شود. ولی اهل سنت گندم و جو را ابتدا تفت می‌دهند، سپس آرد می‌کنند. از آنجا که سبوس کمتر نیاز به حرارت دارد و زود می‌سوزد بهتر است جدا تفت داده شود. 🔸نکته دیگر اینکه سبوس از مواد سلولزی است، که جذب بدن نمی‌شود و شاید آرد کردن و تفت دادن آن باعث شود که بدن بتواند از آن استفاده کند. 🔻مقدار مصرف برای بزرگسالان دو کف (دو یا سه قاشق غذاخوری) صبح ناشتا می‌باشد. و کودکان نصف قاشق غذا خوری. 🔻 آرد گندم را تفت دهید و سپس الک کنید. سبوس گندم را هم تفت دهید و الک کنید. حال هر دو ماده را به هم مخلوط کنید. 🔻 مثل سویق گندم دست می آید. 🔻 هم می توان مثل سویق گندم بدست آورد و هم اینکه اول برنج سبوس دار را تفت داد و بعد آرد کرد . 🔻 چون عدس سبوس ندارد، کافی است عدس را خوب آسیاب کنید و بعد آرد آن را تفت دهید و مجددا آسیاب کنید و دوباره تفت دهید و الک کنید. 🔻 ابتدا هسته سنجد را از گوشت سنجد با یک آسیاب معمولی جدا کنید. بعد هسته را آسیاب کنید و جداگانه تفت دهید، و خوب الک کنید.گوشت سنجد را نیز آسیاب کرده و تفت دهید و الک کنید. حال پودر تفت داده هسته و گوشت سنجد را با هم مخلوط کنید. 🔻 سیب را به تدریج رنده کنید، تفت دهید و پس از خشک شدن آن را پودر کنید. 🔻 نخود را آسیاب و بدون روغن تفت دهید. 🔻 تمام سویق های نام برده را مخلوط کنید. 🔻 تمام سویق های نام برده را مخلوط کنید و کمی شکر ( نی شکر، نه چغندر که همان شکر سفید است) را به آن اضافه کنید. ▫️دلیل اضافه کردن شکر؛ **امام صادق علیه السلام: به کودک سویق با شکر بدهید ، زیرا گوشت را می رویاند و استخوان را تقویت می کند. 🔸نکات: ۱- میزان سبوس گندم باید حدودا دو برابر حد معمول سبوس اولیه خودش باشد. ۲- میزان تفت دادن آرد محصول با سبوس آن متفاوت است، تا بد طعم نشود. ۳-برای کسانی که بار اول تهیه سویق را تجربه می کنند به احتمال اینکه نتوانند سویق را خوب درست کنند مقدار کمی از مواد اولیه را برای تهیه سویق اختصاص بدهند تا خدای ناکرده اسراف هم نباشد. ** ** 💕 💕💕 💕💕💕 💕💕💕💕 https://eitaa.com/joinchat/1313538234C61ce6e5069