🔴
۵، ۱۱، ۱۹ و ... دیگر هیچ!
مطالبهای از دولت برای رسیدگی به وضعیت گزینشهای استخدامی
✍🏻 سبزواریان:
🔺در اولین هفتههای استقرار دولت جدید و در زمانی که هنوز حتی استاندارها منصوب نشدهاند، حجم زیادی از مطالبات مردمی ـ با توجه به شعارهای انتخاباتی ـ به سمت دولت پزشکیان سرازیر شده است. در چنین شرایط و در وضعیتی که تقریباً همه میدانند که مشکلات اصلی چه هستند و مردم از کدام رویهها رنج میکشند، خیلی کارِ بزرگی نکردهایم اگر باز مطالبات دیگری را نیز سر دولت آوار کنیم.
🔺از دیدگاهِ دیگر اما، برای پیشنهادِ راهکار و راهبرد، میتوانیم اولویتهای حلِ مشکل را پیشنهاد دهیم. اولویتهایی که حلشان نیاز به میلیاردها تومان اعتبار یا تخصیص ندارد و صرفاً با تغییر چند تصمیم و رویه، قابلرفع و اصلاح هستند؛ از آنطرف حلِ این مشکلات، امیدآفرینی بسیار مؤثر و گستردهای در میان جامعه خواهد داشت. در ماههای اخیر، بسیاری از خبرنگاران و فعالان سیاسی، مشمول عفو مقام معظم رهبری قرار گرفتند و بعضی آرای قضایی مبنی بر تخفیف یا تبرئه دربارۀ افرادی مشهور صادر شد که موجِ عظیمی از امید را در شرایطِ وخیمِ فعلی ایجاد کرد.
🔺ابلاغهای دولت در مورد بازگشتنِ دانشجویانِ محروم از تحصیل به دانشگاهها یا استادان دارای وضعیت تعلیق نیز تصمیمی درست بود در جهت همین هدف. اکنون یکی از مهمترین معضلاتی که دامنۀ تأثیرِ منفیِ آن بسیاری از خانوادهها و بهخصوص جوانان را درگیر کرده، تعلیقهای گزینشی یا اخراجها هستند. رویۀ متفاوتی که در دو سال اخیر در روندِ گزینش اتخاذ شد، تعداد بسیار زیادی از افراد را دچار آسیب کرد و عملاً به ایجاد احساسات منفی نسبت به نظام حکمرانی به شکل محسوسی دامن زد. این روزها افراد زیادی با مواجۀ کدهای ۵، ۱۱، ۱۹ و مانند آن، دچار مشکل شدهاند!
🔺هر کارمندِ اخراج شده یا هر فردِ شایسته که در آزمون استخدامی به دلیل کجسلیقگیها از حقش باز بماند، تبدیل به یک نیروی اپوزویسون (مخالف حاکمیت) میشود و خانوادۀ او نیز احتمالاً تا چندلایه، به این جریان خواهند پیوست. دولت و رئیسجمهور قولهای مناسبی در جهت حل این مشکل بهخصوص در مورد دانشجو ـ معلمان و استخدامیهای جدید آموزشوپرورش داده و ابلاغهایی ارائه دادهاند؛ اما تمام اینها زمانی میتوان اثرگذار و امیدآفرین باشد که نتیجۀ عملیِ آن حس شود.
🔺تردیدی نیست که لازم است صلاحیتهای شغلی در مورد افراد بررسی شود، اما شرایط حاضر و افزایش کمی و کیفی تعدادِ بازمانده، تعلیقی یا اخراجیها، نشان از وجود مشکل دارد. در مواردی حتی با ارجاع پروندهها به دیوان، رأی قضات بر «عدم وجود مستندات کافی» نشان از این دارد که مشکلاتی در بررسیها وجود داشته است؛ پس حرفِ بیراهی نیست اگر تقاضای بررسی و گزینشهای منصفانه و بدون تبعیض یا دادنِ فرصت دوباره به جوانانِ دارای خطا داشته باشیم.
🔺بههرحال یکی از اصلیترین شعارهای دولت که مردم به آن رأی دادند «ایرانی برای همۀ شهروندان ایران» بود و نه در انحصار جناحی یا گروهی خاص! فرصتهای شغلی نیز باید برای تمام افکار و عقاید، در شرایط عادلانه در دسترس باشند.
🔺به مسئولان ملی و استانی که در این حوزه تأثیرگذار هستند، پیشنهاد میدهیم به پیروی از روش رهبر انقلاب و رئیسجمهور ایران، پیش از آنکه این معضل به شکل موجی آسیبزا در جوانان تأثیر بگذارد و بروز کند، اقدام عاجل و مؤثر در این زمینه انجام دهند و خانوادهها را خوشحال کنند.
📮
@SabzevarFori