تخم مرغ صد ساله نام یکی از خوراکی‌های آشپزخانه چین است. برای تهیه آن، تخم پرندگان را در مخلوطی از خاک رس، خاکستر، نمک، آهک زنده و یا پوسته برنج قرار می‌دهند تا چند هفته یا چندماه بماند. با این روش، رنگ زرده‌ی تخم مرغ سبز تیره یا خاکستری می‌شود، و به خاطر وجود سولفید هیدروژن و آمونیاک قوام کِرم مانند و بو و طعم قوی پیدا می‌کند. سفیده‌ آن هم تبدیل به ژله‌ای به رنگ قهوه‌ای تیره و ژله شفاف با طعم شور می‌شود. c‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ╭─▪️┅🍃🌸🍃🌸🍃🌸┅▪️─╮ ☘️ @sahebzamanchanel ╰─▪️┅🍃🌸🍃🌸🍃🌸┅▪️─╯