🔸 توضیح سیستم
#انتخابات_آمریکا به زبان ساده
▫️هر واژه در این سیستم چه معنایی میدهد؟
▫️مزایا و معایب رأی الکترال چیست؟
🔹 سیستم انتخاباتی آمریکا متفاوتترین مکانیزم رایگیری در جهان است که در آن رئیسجمهور از طریق آرای الکترال انتخاب میشود. در این گزارش به بررسی جزئیات کارکرد الکترالها و تاریخچه آنها در آمریکا پرداختهایم.
مفهوم الکتور چیست؟
🇺🇸 رأیی که مردم آمریکا در روز انتخابات میدهند در واقع برای انتخاب کردن اعضای این «الکترال کالج» است. واژه «کالج» (college) در این عبارت، در واقع به گروهی از افراد اشاره دارد که برای انجام وظیفهای مشترک گرد هم جمع میشوند. به هر یک از اعضای این مجمع، «الکتور» یا «برگزیننده» گفته میشود و وظیفه آنها انتخاب رئیسجمهور و معاون رئیسجمهور است.
مکانیزم کالج آرا چطور عمل میکند؟
🗳 رأیی که هر برگزیننده به نامزد حزب دموکرات یا جمهوریخواه میدهد به «رأی الکترال» معروف است. برای هر نامزد انتخاباتی، رای الکترال به این ترتیب به دست میآید که اگر آرای مردمی در ایالتی برای مثال به کاندیدای جمهوریخواه باشد، برگزینندههای آن ایالتها هم رأی الکترال خود را به نامزد حزب جمهوریخواه میدهند. البته بعضی از برگزینندگان در انتخابات آمریکا هستند که ممکن است متناسب با رأی مردم رأی ندهند.
چرا سیستم انتخابات امریکا متفاوت است؟
🌏 در زمان تدوین قانون اساسی آمریکا در سال ۱۷۸۷، برگزاری رأیگیری سراسری برای انتخاب رئیسجمهور بهدلیل وسعت کشور و نبود روشهای ارتباطی مطمئن تقریباً غیرممکن بود. به همین دلیل، طراحان قانون اساسی سیستم مجمع گزینندگان را ایجاد کردند. این سیستم در ایالتهای جنوبی که بردهها بخش بزرگی از جمعیت را تشکیل میدادند، محبوب بود. بردهها حق رأی نداشتند، اما بخشی از جمعیت به حساب میآمدند و این امر به ایالتهای جنوبی نفوذ زیادی میبخشید.
✅ مزایا سیستم رای الکترال
1️⃣ ایالتهای کوچکتر همچنان برای نامزدها مهم باقی میمانند
2️⃣ نامزدها نیازی به سفر به تمام کشور ندارند و میتوانند بر ایالتهای کلیدی تمرکز کنند
3️⃣ بازشماری آراء آسانتر است چون مقامات میتوانند مشکلات را در یک ایالت مشخص پیگیری کنند
❌ معایب سیستم رای الکترال
1️⃣ ممکن است برنده رأی مردمی، انتخابات را ببازد
2️⃣ برخی رأیدهندگان احساس کنند رأی آنها تأثیری ندارد
3️⃣ قدرت بیش از حدی در «ایالتهای چرخشی» متمرکز است
#انتخابات_آمریکا
╭🌼🍂🍃🇮🇷
✅
@sahebzamanchanel
╭🌼🍂🍃🇵🇸