#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_14
#دعای_چهاردهم_صحیفه_سجادیه
#دعا_چهاردهم_13
#توفیق_پذیرفتن_سود_زیان 1
❇️ هر آدمى در هر شرايطى خواه طبيعى يا اتفاقى، بايد توانايىها و كمبودها و بهرههاى خود را شناسايى كند و از حق تعالى براى طرف كردن كاستىها و ضررها كمك بخواهد. انسان بايد در ابتداى ورود به عرصههاى مختلف اجتماعى و فرهنگى و معنوى خود را محاسبه كند و حالات و روحيات و متعلق عادات و اضطرار خود را در همه موقعيتها بسنجد و در حل مشكلات خود بكوشد.
وقتى كه خداوند در قرآن مجيد به حال بحرانى انسان سوگند ياد مىفرمايد:
وَ الْعَصْرِ* إِنَّ الْإِنسنَ لَفِى خُسْرٍ» «عصر1»
سوگند به عصر [ظهور پيامبر اسلام]* [كه] بىترديد انسان در زيانكارى بزرگى است.
اين سوگند به خاطر ارزش قسمتى و بخشى از روز است؛ زيرا زمان، دگرگونى نظام زندگى انسانها را در پى دارد و كارهاى روزانه پايان مىگيرد، انسانها به خانههايشان مىروند، پرندگان و حيوانات به لانههاى خود بازمىگردند، خورشيد سر در افق مشرق مىبرد و آسمان رو به تاريكى مىرود. اين دگرگونى انسان را به قدرت بزرگ الهى متوجه مىسازد و نشانههاى يقينى اراده جهان و عالم هستى را بازگو مىكند.
سپس با توجّه و شدّت مىفرمايد:
به طور يقين همه انسانها در زيانند يعنى سرمايههاى وجودى خود را چه بخواهند يا نخواهند از دست مىدهند و سالها و ماهها و لحظهها به سرعت مىگذرد، نيروهاى معنوى و مادى به تحليل مىرود.
همانند كسى كه سرمايه عظيمى در اختيار دارد بىآنكه بخواهد، هر روز بخشى از آن سرمايهها را از او بگيرند. اين طبيعت زندگى دنياست.
👈ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج7 ، ص: 108
#چهاردهم
◀️کانال انس با
#صحیفه_سجادیه
🆔
@sahife2