#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_20
#دعای_بیستم_صحیفه_سجادیه
#دعا_بیستم_21
وَ دَاوِنِي بِصُنْعِكَ
#درمان_دردهاى_ظاهرى_باطنى 2
✳️ امام سجّاد عليه السلام همگان را به شناخت درد و درمان دعوت مىفرمايد:
مَنْ لَمْ يَعْرِفْ دَاءُهَ أَفْسَدَهُ دَواءُهُ.
هر كه درد خود را نشناسد؛ دوايش او را نابود سازد.
يعنى در اثر ناآشنايى با درد و درمان فطرى و طبيعى، درونى و ظاهرى به دنبال درد و علاج شيطانى يا حيوانى مىرود و نيازهاى خويش را با شهوات و مادّيات برآورده مىسازد و در پايان عمر هم مانند حيوانى كه در لجنزار دنيا و آلودگىهاى خود شناور زيسته است؛ زندگى را تمام مىكند.
مركز درمانهاى جسمى، طبيبان هستند كه با تشخيص علت مرض و دستور داروهاى شيميايى يا گياهى، ظاهر جسمى انسان را سلامتى مىبخشند، امّا مرجع بيمارىهاى باطنى و معنوى پيامبران و اولياى الهى هستند كه هر گاه روح و دل و عقل آدمى دچار زنگار يا آلودگى شوند؛ با ابزار ويژه، او را به راه حق راهنمايى مىكنند و درون او را شفا مىبخشند.
حضرت على عليه السلام در وصف رسالت حضرت پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله مىفرمايد:
طَبيبٌ دَوَّارٌ بِطِبِّهِ قَدْ احْكَمَ مَراهِمَهُ وَ احْمى مَواسِمَهُ، يَضَعُ مِنْ ذلِكَ حَيْثُ الْحاجَةُ الَيْهِ، مِنْ قُلُوبٍ عُمْىٍ وَ آذانٍ صُمٍّ وَ الْسِنَةٍ بُكْمٍ. مُتَتَبِّعٌ بِداوئِهِ مَواضِعَ الْغَفْلَةِ وَ مَواطِنَ الْحَيْرَةِ. «
#نهج_البلاغه_خطبه_108 »
طبيبى است كه همراه با طبّش در ميان مردم مىگردد، مرهمهايش را محكم و آماده ساخته، و ابزارهايش را براى سوزاندن زخمها داغ نموده، تا هر جا لازم باشد، در زمينه دلهاى كور، و گوشهاى كر، و زبانهاى لال به كار گيرد.
دارو به دست به دنبال علاج بيمارىهاى غفلت و دردهاى حيرت است.
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج9، ص: 45
ادامه دارد ...
#بیستم
◀️کانال انس با
#صحیفه_سجادیه
🆔
@sahife2