#آداب_همسایگی_با_آسمان
قسمت پایانی
0⃣2⃣ سؤال از محضر آیتالله کمیلی:
❓ شرح دعای «یا من ارجوه »
#ماه_رجب را بیان فرمائید و فلسفه حرکت دادن انگشت در پایان دعا و گرفتن محاسن و چانه در دست راست چیست؟
✅ پاسخ:
1) در کار های عبادی ما دنبال فهمیدن وجه و علت نیستیم ، زیرا فهمیدن وجه و علت آنها از درک عقل بالاتر است. در عبادت هم خداوند ، تعبد و سرسپردگی و عمل بدون چون و چرا می خواهد .👌
👈 در عبادات باید توجه کنیم که خودساخته نباشد و از پیامبر یا امام رسیده باشد. در عبادت ها دقیقا سعی داریم به رفتار عبادی معصومین اقتدا کنیم . اگر آنان در عبادت ها به شکل خاصی عمل می کرده اند، حتما آن شکل خاص، محبوب خدا بوده و حکمت دارد حتی اگر حکمت را متوجه نشویم.
↩️ در مورد دعای " یا من ارجوه لکل خیر..." که هم دعای ارزشمندی است برای همیشه و هر وقت و هم درصبح و شام ماه رجب و بعد از نمازها وارد شده ، آمده که امام وقتی دعا را تا "زدنی من فضلک یا کریم" خواند ، دست خود را بالا برد و فرمود:
🤲 "یا ذاالجلال و الاکرام یا ذا النعماء و الجود یا ذاالمن و الطول حرم شیبتی علی النار"
بعد دست بر محاسن مبارک گذاشت و برنداشت مگر اینکه پشت دست حضرت از اشک خیس شده بود.😭
🔹در نقل دیگری دارد که حضرت وقتی دعا را تا "زدنی من فضلک یا کریم" خواند، محاسن مبارک را با دست چپ گرفت و با سبابه دست راست حالت پناه بردن را انجام داد و قسمت آخر را خواند.
👌 با توجه به این نقل و در اقتدای به امام، هنگام خواندن قسمت آخر ، محاسن خود را با دست چپ گرفته ، با تکان دادن انگشت سبابه دست راست، حالت تضرع را نشان داده و با زاری و تضرع آن را می خوانیم.😭
🤔 این که حکمت این کار چیست؟ مانند بسیاری از اعمال عبادی و دعاهای دیگر ما نمی دانیم، ولی چون نقل است که معصوم این کار را انجام می داده ، ما هم به پیروی از معصوم این کار را انجام می دهیم.
#أین_الرجبیون
#ماه_رجب
📒
@sahifeh_Et