🌐📝🌐📝🌐
✅پرسش:
اگر امکانش هست امام رضا رو با زبان ساده معرفي کنيد تا با فضايل ايشون اشنا بشيم و زيارت با معرفت داشته باشيم
قسمت دوم(آخر)
🌺پاسخ:
🍃آن حضرت به مهمان احترام فراوانى مىنهاد، بطورى که نقل شده شبى مهمان آن حضرت برخاست تا چراغ اتاق را درست کند، امام او را نشانيد و خود برخاست و چراغ را تعمير کرد و فرمود: ما مهمان خود را به کار نمىگيريم.
🌸مردى از اهل بلخ ميگويد: با حضرت رضا در سفر بودم، چون سفره گسترده شد، دستور داد که همه بيايند و کنار سفره حاضر شوند، گفتم: فدايت شوم، اجازه دهيد سفره غلامان را جدا کنيم، فرمود: ساکت باش، بدان که هيچ کدام از ما بر يک ديگر برترى نداريم! خداى ما يکيست، پدر و مادر ما يکيست، برترى ميان ما فقط بواسطه تقواست.
☘️امام رضا(علیه السلام) در اوج قله فروتنى و خوشرفتارى با مردم قرار داشت، هرگز در گفتار خود به کسى بىاحترامى نمىکرد و سخن هيچ کس را قطع نمىنمود و هيچگاه دست رد بر سينه کسى که مىتوانست حاجتش را روا کند، نمىزد ديده نشد که در حضور کسى که در برابرش نشسته بود، پاى خود را دراز کند و تکيه دهد.
🌼نسبت به غلامان و کنيزان با خشونت رفتار نمىکرد و قهقهه نمىزد، بلکه همواره چهره تابناکش به زيور تبسّم آراسته بود، چون سفره مىگستردند، بندگان و حتّى دربان و نگهبان را با خود بر سر سفره دعوت مىکرد، بسيار روزه مىگرفت و در هر ماه حتما سه روز، (اوّل، پانزدهم، آخر ماه) را روزه مىگرفت و مىفرمود: اين روزه ثواب روزه تمام روزگار را دارد، شبها کم مىخوابيد و بيشتر به عبادت مىگذراند، بسيار صدقه مىداد و اغلب در نهان بخشش مىفرمود و در فضل و کرامت کسى به پايه او نمىرسيد.
🌸بسيار بردبار و بخشنده بود، همواره قبل از غذا خوردن مىفرمود: بشقابى حاضر کنند، آنگاه از گواراترين خوراکها قدرى در آن بشقاب مىنهاد و دستور مىداد آن بشقاب را براى نيازمندان ببرند، سپس اين آيه را تلاوت مىفرمود: فَلَا اقْتَحَمَ الْعَقَبَةَ، وَ ما أَدْراکَ مَا الْعَقَبَةُ، فَکُّ رَقَبَةٍ، أَوْ إِطْعامٌ فِي يَوْمٍ ذِي مَسْغَبَةٍ.
☘️آنگاه مىگفت: خداوند عزّ و جلّ مىدانست که هر انسانى قادر به آزاد کردن بنده نيست، بنابراين راه بهشت را بر آنها از طريق اطعام قرار داد. آنقدر سخى و گشادهدست بود که در روز عرفه تمامدارايى خود را بخشيد، اغلب در شبهاى تاريک و بهصورت پنهانى صدقه مىبخشيد." 1
پی نوشت :
1. جزائرى، نعمت الله بن عبد الله، قصص الأنبياء ( قصص قرآن - ترجمه قصص الأنبياء جزائرى)ص: 808 - 811 - انتشارات فرحان، تهران، چاپ: اول، 1381 ش.
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹
@pasokhgoo1 👈
#تاریخی
#سیره