💠
ختم قرآن و هدیه به امام زمان
در روایتی على بن مغيرة گويد: به امام کاظم علیه السّلام عرض كردم: پدر من از جدّ شما پرسيده از ختم قرآن در هر شب، و جدّ شما فرموده بودند: هر شب ختم کن، و به او عرض كرده بود: در ماه رمضان چطور؟ فرموده بود: بله در ماه رمضان؛ و پدرم چنين بود كه چهل بار قرآن را در ماه رمضان ختم میكرد و من نيز پس از پدرم (به همين اندازه) ختم ميكنم گاهى بيشتر و گاهى كمتر، به اندازه فراغت و شغلم و به اندازه نشاط و كسالت، و چون روز عيد فطر شود يك ختم آن را هديه به رسول اکرم صلی الله علیه و آله میكنم، [و يكى را هديه به امير المؤمنين عليه السّلام] و يكى را هديه به حضرت فاطمه عليهاالسّلام، و همچنين براى هر يك از ائمه علیهمالسّلام تا برسد به شما كه براى هر يك، يك ختم را هديه میکنم، و تا بهحال چنين كردهام، براى من در برابر اين عمل چه پاداشى هست؟ حضرت فرمودند:
پاداش تو اين است كه روز قيامت با ايشان باشى، گفتم: اللَّه اكبر! اين است پاداش من؟ تا سه بار فرمودند: آرى. (الکافی؛ ج٢؛ ص۶١٨)
🔹 آیت الله شبیری زنجانی:
در رابطه با این روایت نکته مهم این است که علی بن مغیره ختم قرآن را به امام وقت خویش هدیه میکند در حالیکه امامش زنده میباشد، و عمل او مورد تایید و تقریر امام علیهالسلام میشود. از همین روی خواندن قرآن و اهداء ثواب آن به وجود مقدّس امام زمان عجّل الله فرجه الشریف، یکی از آداب منتظران در زمان غیبت ذکر شده است.
البّته لازم به ذکر است که براساس روایات مأثور از اهل بیت علیهم السّلام، تلاوت قرآن باید همراه با تدبّر و تأمل در آیات باشد. برخی از اصحاب مانند ابوبصیر که در ماه رمضان در یک شب ختم قرآن داشتند را امام صادق علیهالسّلام نهی فرمودند و ابوبصیر را به تأمل در آیات قرآن فراخواندند. (الکافی؛ ج۲؛ ص۶١٧)
📲 ثواب انتشار این پیام با شما📿
#آداب_منتظران
انسان کامل
🌎
@ensanekamel_ir