🔰سبزیجات گرم و خشک تعداد سبزیجات گرم و خشک بسیار گسترده است و در این جا با تعدادی از این سبزیجات آشنا می شویم. از آنجا که می دانیم هر گیاه و خوراکی مزاج منحصر به فرد خود را دارد و هر فرد بایستی با توجه به مزاج خود، برای تعادل بخشیدن به طبع خود گام بردارد تا علاوه بر سلامت شخصی، سلامت جامعه را نیز تضمین کند. 🔷موسیر یا سیر کوهی: پیازی کوچک و خوردنی است. خون را به سطح پوست می آورد و چاق کننده است. ضماد آن باعث خروج خار و یا دیگر اجسام تیز از محل می شود. 🔶تره فرنگی: خوردن آن بعد از غذا مانع ترش کردن می شود. از پياز دير هضم تر و نفاخ تر است. برای افراد دارای مزاج گرم، مضر است. سوپ آن همراه با سبزیجات دیگر مثل جعفری و آویشن، بسيار خوش طعم و قابل هضم مي باشد. 🔷پياز:اشتها آور و تقويت کننده هضم،نفاخ و کاهش دهنده حافظه است. پياز، خون را به سطح پوست می کشاند و باعث سرخ رنگ شدن پوست می شود. 🔶کلم:نفاخ است.انرژی غذایی کمی تولید می کند و برای معده مضر است.نیم پخته آن مسهل و پخته آن جمع کننده شکم است و اثر خواب آوری دارد. 🔷سیر:هوای مرطوب افراد را مستعد درد و ورم مفاصل و خستگی و خواب آلودگی می نماید. مصرف سیر می تواند از این عوارض جلوگیری کند.تداوم مصرف سیر در افراد سرد مزاج، بیماری ها را ریشه کن می کند.افرادی که پوست خشک دارند، از بی خوابی رنج می برند،عطش آنان زیاد است و رنگ ادرار صبحگاهی آنان پر رنگ است بهتر است در مصرف سیر احتیاط کنند. 🔶تره:مصرف موضعی یا خوراکی آن درمان بواسیر از نوع خفیف تا متوسط است و مصرف بیش از اندازه آن مزاج را از حالت تعادل خارج می کند. @salamatkade_shefa