سیر ترشی بخورید..
✍سیرترشی، تنها چاشنی غذایی است که برای همه طبایع و برای هر فردی با هر مزاجی چه بلغمی، چه سودایی، چه صفرایی و چه دمویمزاج مناسب بوده و بهدلیل اعتدال طبعی که دارد حتی بیماران نیز میتوانند بدون هیچ مشکلی از آن میل کنند.
💠 از نظر علم طبایع و اصول تغذیه در طب ایرانی، حکیمانهترین و در عین حال پرخاصیتترین چاشنی سفره ایرانزمین، "سیرترشی" است که از نظر طبعی در معتدلترین شکل طبعی خود قرار دارد.
❇️ سیرترشی یک چاشنی مدبره است چون سیر دارای طبعی گرم و خشک در درجه سوم و سرکه دارای طبع سرد و تر در درجه سوم است؛ این دو بعد از 7 سال به معتدلترین وضعیت طبعی میرسند.
🔻🔶🔷🔸
خواص سیر ترشی🔸🔷🔶🔻
🔰سیرترشی خونساز و مصفای خون است
🔰مفتح عروق کرونر قلبی و عروق مغزیست
🔰هضمکننده غذاهای سنگین و ثقیلالهضم است و سرعت هضم غذا را افزایش میدهد
🔰دفعکننده سنگ کیسه صفرا و شستوشودهنده مجاری صفراویست
🔰کاهنده چربی کلسترول خون است
🔰ضدعفونیکننده محیط دهان و معده است
🔰قاطع خونریزی داخلی خصوصاً بواسیر است
🔰مشهی(اشتهاآور) است
🔰پاکسازیکننده خون و کبد از اخلاط فاسد و سوخته است
🔰درمانکننده آفت دهان در افراد صفراوی مزاج است.
@salamatkade_shefa