🔵خواص هل در طب سنتی ✍هل مفرح و شادی بخش و لطیف کننده غذا در معده است. 🔻خاصیت پاک کنندگی و تمیز کنندگی دارد و خوش‌بو كنندۀ عرق و رائحۀ دهان است. 🔻هل کوبیده و سائیده شده که در بینی بدمند، عطسه آور است و برای برخی از انواع سردرد و صرع و اغما و بیهوشی، همچنین برای تسکین درد گوش نفع فراوان دارد. 🔻جویدن هل خوش‌بو كنندۀ دهان و پوست و دانۀ آن مقوى لثه است، جذب کننده رطوبت‌های مغز و حلق و معده است و مقوى قلب و برای طپش قلبی که ناشی از سردی باشد و تقويت معده و گرم کردن و رفع غثيان و تهوع و قئ و درد معده سرد و ريحی و هضم غذا به تنهائی و يا ترکیب با ادويۀ مناسب تاثیرات شگفت انگیز دارد. 🔻ترکیب کردن هل با آب مصطكى و آب انار برای قئ و غثيان و تقويت معده و جوشانده و نيم كوفتۀ آن خصوصا با پوست در آب و يا گلاب برای رفع غثيان و تهوع و هيضه و قئ منفعت دارد. همراه کردن هل با برگ پودنه و يا نعناع و اضافه کردن آب و يا با گلاب جوش داده و مقداری سكنجبين و میل کردن این ترکیب در سه روز جهت درد كبد که ناشی از سردی باشد و تفتيح گرفتگی آن بسیار مفید است. 🔻همچنین همراه کردن هل با تخم خيارين به نسبت مساوی و دو درم سکنجبین و میل کردن آن برای دفع سنگ کلیه و مثانه بسیار نافع است. 🔶طبع آن:گرم و خشک @salamatkade_shefa