🟡
خصوصیات افراد صفراوی:
🔰
خصوصيات روانی:
زود عصبانی شده و زود هم آرام میشوند. افرادی پر جنب و جوش، پرانرژی، باهوش ، پرحرف، معاشرتی و دارای حافظه ی خوب هستند.
🔰
خصوصيات جسمي:
افراد صفراوی مزاج لاغر اندام هستند، رنگ چهره و سفیدی چشم آنان به زردی میزنند. پوستی گرم و خشک دارند، گرمایی هستند و تحمل فصل تابستان را ندارند، عطش زیاد و دهانی خشک دارند. بهترین فصل برایشان فصل زمستان است. کم خواب هستند. تمایل به خوردن ترشیها مثل لواشک وسرکه و هم چنین خوراکیهای سرد مثل خیار و کاهو دارند و به خوردن خوراکیهای شیرین و ادویهجات کمتر تمایل نشان میدهند. حتی ممکن است با خوردن این نوع خوراکیها دچار مشکلاتی از جمله عصبانیت، خارش، جوش و بثورات در بدن شوند.
🚫
پرهیزات صفراوی ها:
از مصرف بیش از حد تخم مرغ، سیر و پیاز، ادویه تند و تیز، گوشت قرمز، گوشت تمام پرندگان کوچک، بادمجان، موز، خربزه، آناناس، طالبی، انجیر، گردو، پسته، فندق و ریزهخواری پرهیز نمایند.
✅توصیههای لازم برای صفراوی ها:
از هوای تازه و خنک استفاده نمایید.
در رژیم غذایی خود بیشتر از میوهها و سبزیها بهره ببرید و کمتر از گوشت استفاده نمایید.
در تابستان مصرف مایعات را به همراه چند قطره آب لیموترش مصرف نمایید.
حداقل 5 الي 6 ساعت خواب شبانه توصیه میشود. در روزهای تابستان حداکثر نيم ساعت چرت بین روز رطوبت کافی به بدن آنها میرساند.
بین صرف ناهار و خواب باید حداقل یک ساعت فاصله باشد.
درشرایطی که تحت فشار عصبی قرار میگیرید استراحت کافی را فراموش ننمایید.
فعالیتهای جسمی و ورزش را در هوای خنک صبح زود یا شامگاه انجام دهند.
از هیجان وخشم که موجب افزایش صفرا میگردد پرهیز نمایید.
اگر همسر شما دارای مزاج گرم و خشک (صفراوی مزاج) است در فصل تابستان، مخصوصا هنگامی که یک غذای گرم هم خورده با شد ممکن است وقتی به خانه بر میگردد ممكن است به شدت عصبانی باشد، مراقب باشید تا به شعله آتش او دامن نزنید. بهترین کار این است که با یک لیوان شربت خنک یا یک بشقاب هندوانه و با کلماتی محبت آمیز از او استقبال کنید. این کار شما مانند آب است که برآتش میریزید، آتش صفرا که فرو نشست میتوانید مسائل خود را مطرح کنید. اگر هم گاهی بحث به مشاجره کشیده شد، باز همین روال را طی کنید چرا که فردی دارای مزاج گرم و خشک خیلی زود آرام شده و معمولا از عصبانیت خود پیشیمان میگردد.
🥣
غذاهای مفید :
انواع مرکبات، شاه توت، خیار، سیب، گلابی، آلبالو، گیلاس، آلو، شفتالو، هندوانه، انگور، کدوخورشتی، هویج، روغن زیتون، سوپ جو، پاچه گوسفند.
سبزیهایی مانند کاهو، اسفناج، لیموترش تازه، سیب زمینی بخارپز، کدو حلوایی، نخود فرنگی، عدس، ماش، جوی دوسر، لواشک خانگی، گریپ فروت، نان جو، آش جو، بذرهای ملین مانند اسفرزه، بارهنگ، ترشیهای طبیعی.
عرق کاسنی و عرق شاطره بهترین نوشیدنی برای این گونه افراد است.
به طور کلی از تمامی غذاها و نوشیدنیهایی که دارای مزاج سرد به ویژه سرد و تر هستند استفاده کنید.
♨️
استعداد بیماری:
اضطراب و تنش فکری، تپش قلب، بیماریهای کبدی، سوزش ادرار بدون علت، لاغری شدید، شوره سر ،خشکی پوست،عطش،گرمازدگی،گرگرفتگی و ….
💥
توجه: هرفرد وقتی متولد میشود دارای یک مزاج سرشتی است وهمین مزاج برای او یک حالت طبیعی است. بنابراین اگر کسی مزاج گرم و خشک، گرم و تر، سرد و خشک، سرد و تر، دارد به این معنی نیست که دچار بیماری ناشی از صفرا، دم، سودا یا بلغم است. آن چیزی که باعث بیماری است غلبهی خلط دم، صفرا، سودا یا بلغم است.
⭕️
علائم غلبه صفرا:
زردی رنگ چشم و پوست، تلخی دهان، خشکی دهان و بینی و عطش زیاد، کاهش تمایل به غذا، تهوع، احساس گزگز و سوزن سوزن شدن بدن، دلشوره و بیقراری، زود عصبانی شدن.
@salamatkade_shefa