🌲⚘️🌱احكام خرما 🌱⚘️🌲
۱- کسی که ۸۴۷ یا بیشتر خرما تولید کرده باید زکاة آن را باید بدهد ( البته معیاردراین مقدار آن وقتی است که خرما خشک شده نه آن وقتی که رطب است )اگر آبیاری درختهای خرما به طور طبیعی بوده مثل باران ، باید یک دهم خرمای تولید شده رابه عنوان زکاة بپردازد واگر آبیاری به طور غیر طبیعی بوده مثل دستگاه های مولد آب ، باید یک بیستمخرمای تولید شده را به عنوان زکاةبپردازد. (۱)
۲- پُختن خرما اشکال ندارد چه همراه غذا یا غیر آن برخلاف انگور وآب انگور که اگر پخته شود حرام می گردد مگر این که دوثلث آب آن تبخیر شود . (۲)
۳- مبادله ده کیلو خرما به دوازده کیلو مثل آن باطل است زیرا دو چیز هم جنس را که با یکدیگر مبادله می کنیم نباید یک طرف کمتر و یک طرف بیشتر باشد(در چیزهای پیمانه ای یا وزن کردنی ) بنا براین مبادله ده کیلو رطب به ده کیلو خرمای خشک هم جایز نیست زیرا رطب وقتی خشک شود کم می گردد. بله می توانیم ده کیلو را بفروشیم وبا پول آن ، دوازده کیلو خرما بخریم که دوتامعامله مستقلبه حساب آید. (۳)
۴- در شب یا روز عید فطر می توان برای هر نفر سه کیلو خرما به عنوان زکاة فطره به فقیر داد زیرا قوت غالب به حساب می آید.(۴)
۵- شراب به دست آمده از خرما مثل شرابهای دیگر حرام است و نجس و اگر نزد حاکم شرع ثابت گردد ۸۰ ضربه شلاق دارد.
____________________________
۱- توضیح المسائل محشی، ج۲ ، ص ، ۱۰۹.
۲- همان ، ج۱ ، ص۸۲.
۳ - همان ، ج۲ ، ص۲۱۱.
۴ -همان ، ج۲ ، ص۱۶۹.