✅جنگ سایبری چیست؟
🔺جنگ سایبری شامل حملات دیجیتالی به شبکهها، سامانهها و اطلاعات کشور دیگری با هدف صدمه زدن به آنهاست. این حملات ممکناست حاوی تخریب، تغییر یا به سرقت بردن اطلاعات یا از دسترس خارجکردن خدمات برخط باشد که جامعه نظامی و یا جامعههای بزرگتر از آنها استفادهمیکنند. این حملات دیجیتالی همچنین برای آسیب فیزیکی در جهان واقعی طراحی شدهاند مانند رخنه به سامانههای کنترل سدهای آبی برای بازکردن دریچههای آن.
🔸تعریفی گستردهتر از جنگ سایبری همچنین میتواند شامل عناصری باشد که بهعنوان جنگافزار اطلاعاتی نیز شناختهمیشوند مانند شایعهپراکنی و تبلیغات دروغین برخط.
🔹هیچ تعریف قانونی از جنگ سایبری وجود ندارد و هیچ قانونی هم برای آن وجود ندارد که بتوان به آن مراجعهکرد. البته این بدین معنا نیست که هیچ قانون بینالمللی آن را پوشش ندادهباشد یا اینکه آن را ناچیز و بیاهمیت به حساب آوردهباشند. جوامع غربی متفقالقول هستند که یک حمله برخط به یک کشور اگر به اندازه کافی شدید و خطرناک باشد میتواند به اندازه یک حمله فیزیکی تاثیر بگذارد.
🔸برای مثال ناتو قوانین کارش را به گونهای تغییر داده است که یک حمله الکترونیکی علیه یکی از اعضایش میتواند حملهای علیه کل مجموعهاش قلمداد شود. این نوع حملات در کنار زمین، دریا، هوا و فضا، نوعی میدان جنگ دیگری محسوبمیشود؛ اما جنگ سایبری همچنان مفهوم در حال تغییری است که گاهی بهعنوان دنیای سایهای عنوان میشود. دامنه جاسوسیها، پروژههای بسیار محرمانه نظامی و مهاجمان اغلب تحتحمایت دولت خودشان کار میکنند.
🔹جنگ سایبری همانطور که میتواند در جنگهای متداول استفاده شود، میتواند اهداف بیشتری را در کشورهای دیگر هدف قرار دهد. این اسلحههای الکترونیکی اصولاً شبکههای رایانهای کشور رقیب را در هم میشکند و صدماتی فیزیکی به آن میزند.
🔸حملات سایبری انواع مختلفی دارد، از کد سفارشی که تنها علیه یک هدف خاص کار میکند تا حملات منع سرویس، فیشینگ، رخنه و بدافزارها.
🔹سامانه رایانهای میتواند هدف اولیه این حملات باشد، بهطوریکه جنگ سایبری میتوانند منجر به صدمات فیزیکی نیز شوند. مهاجمان میتوانند با آسیب به سامانههای ایستگاههای برق باعث قطعی برق شوند یا با شکست سامانه کنترل کارخانهای باعث نشت مواد شیمیایی شوند.
🔸با اینکه تا به امروز تعداد استفاده از چنین اسلحههای سایبری اندک بودهاست اما واضح است که کشورهایی در سرتاسر جهان بهسرعت در حال ایجاد چنین قابلیتهایی هستند که نهتنها برای دفاع در برابر چنین حملاتی بلکه برای انجام حملاتی درصورت لزوم علیه رقیبان بهکار میآیند.
🔹جنگ سایبری جدا از رخنههایی است که هر روز رخ میدهد. بهطوریکه حملات سایبری توسط کشورها (یا گروههایی به پشتیبانی کشورها) انجام میشوند و هدف آنها پیشبرد اهداف آن ملت است درحالیکه در رخنههایی که این روزها انجام میشوند تنها پولی به سرقت میرود، وبگاهی تخریبمیشود یا اطلاعاتی از بین میرود (البته در جنگهای سایبری این کارها نیز ممکن است انجام شود). این نوع حملات با جاسوسیهای سایبری نیز تفاوت دارد هرچند که تا حدودی با یکدیگر همپوشانی نیز دارند.
🚩📡🚩📡🚩📡🚩📡🚩📡🚩📡🚩