گزارش مستند کیهان
🔰 به شهر زیرزمینی مقاومت خوش آمدید
🔸شاید عجیب باشد که چگونه نیروهای مقاومت، هم در لبنان و هم در نوار غزه با وجود بیش از ۴۰۰ روز حملات پیدرپی و نظارت هوائی و ماهوارهای میتوانند عملیاتهای موفقی را علیه ارتش رژیم صهیونیستی اجرا کنند. تواناییِ ضربههای کاری و کمین علیه نیروهای صهیونیستی، به لطف شبکههای تونلی است که ممکن میشوند.
🔸«کابوس زیرزمینی»، واژه اندیشکده معروف آمریکایی در توصیف تونلهای زیرزمینی حماس است. اندیشکده «جنگ نوین» تونلهای حماس را «مشکل شرورانهای» میداند که مبارزان فلسطینی در آن، انتظار نظامیان صهیونیست را میکشند.
🔸لبنان نیز تنها ۱۰ هزار کیلومتر مربع مساحت دارد که از استان قم ایران هم کوچکتر است. مناطق شیعهنشین لبنان نیز غالباً در نزدیکی مرز اراضی اشغالی میباشد. به همین خاطر رژیم صهیونیستی هرگونه تجهیزات امنیتی، جاسوسی و اطلاعاتی را برای نظارت بر روی مردم غزه و لبنان تاکنون اعمال کرده است اما با این حال تونلهای غزه و حزبالله تمامی نظارتهای رژیم صهیونیستی را به چالش کشیده است و نماد این به چالش کشیده شدن را در ناتوانی صهیونیستها برای نجات اسرای صهیونیست میتوان دید.
🔸«آرتور هرمان» پژوهشگر «مؤسسه هادسون» در «فارین افرز» مینویسد، تونل سازی برای حداقل ۳۰۰۰ سال تاریخ دارد و تونلها برای ضربه زدن به دشمنان قویتر استفاده میشده است. این تونلها به گروههایی مانند حماس و حزبالله در جنگهای نامتقارن مزیت میدهد و حتی دست بالاتر را در برخی موارد اعطا میکند. این گروهها به واسطه همین تونلها میتوانند برتریهای فناوری یک ارتش پیشرفتهتر مانند رژیم صهیونیستی را خنثی کنند.
🔸شاید برای بسیاری سؤال باشد که چرا نیروهای مقاومت شروع به ساخت تونل میکنند با اینکه هزینه ساخت تونل بسیار زیاد است و از طرفی، کاری طولانی و طاقت فرسا محسوب میشود. کارشناسان دو علت اساسی برای ساخت این تونلها بیان میکنند:
🔻۱- افزایش توانایی نظامی و امکان مقابله با حملات رژیم صهیونیستی، زیرا رژیم صهیونیستی با تکیه بر کمکهای همهجانبه آمریکا دسترسی به بروزترین جنگندهها را دارد تا بتواند مواضع حماس و حزبالله را بر روی زمین بزند.
🔻۲- یکی دیگر از علل ساخت تونل بهخصوص در غزه مبارزه با محاصره و تحریم همهجانبهای است که رژیم صهیونیستی از سال ۲۰۰۷ از زمین، هوا و دریا علیه این باریکه اعمال کرده است. غزه مرز زمینی با مصر دارد اما این کشور عربی هم چندین سال است که غزه را محاصره و تحریم کرده است.
🔸برگزاری «رویترز» درباره تونلهای غزه مینویسد «حماس از سال ۲۰۰۷ تا قبل از جنگ ۷ اکتبر بیش از ۵۰۰ کیلومتر شبکهای از تونلها را ایجاد کرده است که تقریباً نصف طول سیستم متروی نیویورک است.» «سیانان» در رابطه با تونلهای حماس در غزه مینویسند که «این تونلها به عنوان گذرگاههایی شناخته میشود که برای جابهجایی کالا و همچنین حملات به داخل اسرائیل مورد استفاده قرار میگیرد... این تونلها مکانی برای ذخیره راکتها و انبارهای مهمات، و استقرار مراکز فرماندهی و کنترل حماس استفاده میشوند زیرا همه در پناه از دید هواپیماها و پهپادهای نظارتی ارتش اسرائیل هستند.»
https://eitaa.com/samen_lorestan1401
https://eitaa.com/samen_lorestan
https://eitaa.com/tolidemohtava1401