🔺فیگارو: اکنون ایران میتواند مراکز نظامی و هستهای اسرائیل را رصد کند
ژرژ مالبرونو، گزارشگر ارشد روزنامه فرانسوی فیگارو و متخصص در مسائل خاورمیانه، موفقیت ایران در پرتاب ماهواره نور-۱ را ستود و اظهار داشت: «ایرانیها به یک رکورد فنی دست یافتهاند که تنها شمار اندکی از کشورها آن را در اختیار دارند.(۱۱)
این تحلیل که توسط حساب توئیتری روزنامه فیگارو، قدیمیترین روزنامه فعال در کشور فرانسه نیز باز نشر یافت به دستاوردهای این موفقیت برای ایران اشاره کرد و نوشت:
«نور-۱، یک ماهواره اپتیکی یا جاسوسی است که قادر به تصویربرداری و رصد میباشد. ... و میتواند از پایگاههای نظامی و مرکز هستهای دیمونای اسرائیل عکسبرداری کند... ظرفیت و توانایی قراردادن یک ماهواره در مدار، خود عملی پیچیده است.»(۱۲)
🔺لوموند: ایران با پرتاب نخستین ماهواره نظامی خود گام دیگری در راه تقابل برمیدارد
لوموند، روزنامه بزرگ عصر پاریس، در مقالهای به قلم «الن کَوَل» با اشاره به پرتاب ماهواره نظامی نور از سوی سپاه پاسداران ایران، بر این باور است که جمهوری اسلامی ایران «پیام خود به دولت آمریکا را تجدید میکند. این پیام این است که «بهرغم اثرات فاجعه بار اپیدمی کوویدـ١٩ در کشور و مشکلات ناشی از آن، جمهوری اسلامی سپر پائین نمیآورد».
این روزنامه نوشت: «موشک بهکار رفته برای پرتاب این ماهواره با آنچه تا کنون برای پرتاب ماهوارههای غیرنظامی بهکار رفته بود، متفاوت است و برای نخستینبار تسلط سپاه را برای ساختن موشکهای دوربُرد نشان میدهد».(۱۳)
فابیَن هاینز، کارشناس برنامه موشکی ایران در «مرکز جیمز مارتین برای مطالعات در بارۀ عدم گسترش تسلیحات اتمی» در اینباره به لوموند گفت: «با این پرتاب، پاسداران انقلاب موتور پیچیده و تازهای را به نمایش گذاشتند که میتواند در موشکهای بالستیک قاره پیما بهکار رود».(۱۴)
🔺ایران در دفاع از قلمرو خود یک قدرت سهمگین محسوب میشود
در گزارش سال ۲۰۱۲ وزارت دفاع آمریکا از توان نظامی ایران که در اختیار کنگره آمریکا قرار گرفت آمده است: «... زمانی که بحث دفاع از خاک ایران مطرح میشود، این کشور یک نیروی شگفتانگیزی را به نمایش میگذارد؛ ایران به توسعه موشکهای بالستیک خود با بردی که قابلیت رسیدن به دشمنهای منطقهای مانند اسرائیل و کشورهای شرق اروپا را دارد ... ادامه میدهد...»(۱۵)
یوزی رابین، ملقب به پدر صنایع موشکی اسرائیل و رئیس پیشین سازمان دفاع موشکی رژیم صهیونیستی در سمینار یاد شده درباره موشکهای ایرانی و سیستمهای پیشرفته آن چنین میگوید: «... از نظر فنی، ایرانیها برای ما دشمن مهلکی هستند، ولی من مهندس هستم و نمیتوانم یک کار مهندسی خوب را تحسین نکنم، دوباره میگویم که یک مهندسی بسیار هوشمندانهای است. بهنظر من بهترین موشک ایرانیها، یک موشک کروز زمینی (سومار) است که از ۱۰ سال پیش منتظر آن بودیم. این یک دستاورد بوده و نمیتوان این موشک را یک کپی تلقی کرد. دوباره میگویم که کلاهم را به احترام آدمهایی که از نظر فنی این کار را انجام دادند، از سرم برمیدارم...»(۱۶)
🔺وقتی پهپاد فوقسری و گرانقیمت آمریکا توسط پدافند ایران شکار شد
«اولریخ فرانک» عضو اندیشکده «شورای اروپایی روابط خارجی» که بهصورت ویژه بر پهپادها و پرندههای بدون سرنشین متمرکز است، ساقط شدن پهپاد فوقسری و گرانقیمت گلوبال هاوک در اواسط سال ۲۰۱۹ را «رخدادی مهم» توصیف کرد و نوشت: «چرا این ساقط کردن یک پهپاد تریتون/گلوبال هاوک ایالات متحده توسط ایران از دید یک متخصص پهپادی «رخدادی بزرگ» است؟ اولا، گلوبال هاوک بزرگترین پهپاد جهان است. داریم درباره یک «اطلاعاتخور» پرنده صحبت میکنیم، که پر است از تجهیزات با فناوری بالا. این سیستم فوقالعاده گرانی است...
ثانیا، این پهپاد مشخصا طوری طراحی شده تا غیرقابل نفوذ باشد، چراکه در ارتفاعی فوقالعاده بالا پرواز میکند. به همین دلیل، از دست دادن یک تریتون/ گلوبال هاوک خسارت زیادی به ایالات متحده میزند.(۱۷)