اعتصاب غذا برای خرید آیفون!
▪️تب خرید آیفون درحالی بین نوجوانان از سالها پیش بالا گرفته است که برای داشتن این تلفن همراه دست به کارهای غیرمنتظره میزنند.
«یک زوج چینی برای خرید آیفون نوزاد ۱۸ روزه خود را فروختند.» این تیتر خبری است که چندی پیش در رسانههای مختلف منتشر شده است. به تازگی ویدیوی کوتاهی از فروشگاه تلفنهای هوشمند در فضای مجازی منتشر شده است که در آن نوجوانی اعتراف میکند که برای وادار کردن مادرش به خرید آیفون، «سه روز اعتصاب غذا کرده است.»این درحالی است که خانواده او بسیار فقیر هستند و مادرش با فروش گل بیرون از معبدی در منطقه زندگیشان امرار معاش میکند.
پیشتر نیز در سال ۲۰۱۱ نوجوانی ۱۷ ساله اهل چین به نام ژائو وانگ کلیه خود را در یک مرکز غیرقانونی فروخت تا آیفون بخرد. او با اینکار به دلیل عفونت داخلی برای همیشه دیالیزی شد.
▫️آیفون سالهاست جزو پرفروش ترین تلفنهای همراه در جهان است. براساس اعلام شرکت اپل از سال ۲۰۰۷ تا به حال این شرکت بیش از ۲ میلیارد معادل ۲۵درصد جمعیت جهان گوشی آیفون فروخته است. بررسیها نشان میدهد بیشتر خریداران گوشیهای آیفون نوجوانان هستند به طوری که از هر ۱۰ نوجوان آمریکایی ۹نفر از آنها آیفون دارند. محبوبیت این تلفن همراه در بین نوجوانان دیگر کشورها نیز تقریبا به همین میزان بالاست.
▪️کارشناسان معتقدند آیفون در بین نوجوانان به چیزی بیش از یک تلفن همراه هوشمند تبدیل شده است. نوجوانان با داشتن آیفون احساس میکنند از موقعیت اجتماعی بالایی برخوردار هستند و در جامعه به عنوان یک فرد پولدار، باکلاس و... شناخته میشوند.
روانشناس خانواده مژگان نیکنام دلیل این رفتار را تجملگرایی میداند که خانواده از کودکی در وجود فرد نهادینه میکند و میگوید که بدعادت کردن کودکان به خریدهای متنوع و هرزمان باعث میشود که نوجوان از خانوادهاش تقاضا و مطالبه بیش از حد داشته باشد. اما روانشناس خانواده و فرزندپروری زهرا گیوی باتوجه به اینکه میل به خرید وسایل لوکس در نوجوانان با خانوادههای کم بضاعت نیز دیده میشود، میگوید که نوجوان احساس میکند با داشتن این وسایل در جامعه بیشتر مورد توجه قرارمیگیرد و احساس شرم ناشی از کمبود اعتماد به نفسش را جبران میکند.
▫️برای اینکه نوجوان به این باور برسد که او به اشياء ارزش میدهد نه اشیائی مثل سیگار و آیفون و... به او، درمانگر تخصصی خانواده و عضو انجمن روانشناسی آمریکا سمیرا علی نژاد به خانواده توصیه میکند نقش حیاتیشان را در شکلگیری اعتماد به نفس او ایفا کنند. شنیدن فرزندان، ابراز احترام و اعتماد به او، تشویق به تلاش و پیشرفت، اجازه دادن برای انجام و تجربه چالشها و اشتباهات، راهکارهای این کارشناس برای نقش تقویت اعتماد به نفس در نوجوان است.
✍️پژوهشگر: زینب نادعلی (خبرگزاری فارس)
🌼🍃🌸🍃🌼🍃🌸🍃
🌐
shamiim.ir
🆔 @Shamimeashena