⛅️ گاهِ صبح ⛅️
چگونه عمل به توصیههای FATF، «نفاق» آمریکا را پنهان میکند؟
◼️ «باراک اوباما»؛ نسبت به رؤسایجمهور قبل و پس از خود(بوش پسر و ترامپ)، در نحوهی ابراز و اِعمال دشمنی علیه انقلاب و نظام اسلامی و ملت ایران، معمولا هوشمندتر عمل میکرد. اما یکی از ویژگیهای شاخص او در دوران ریاستجمهوریاش، بلوفهایی بود که هرازگاهی بر زبان جاری میکرد.
یکی از معروفترینِ بلوفهایش را زمانی که در خصوص لزوم وضع و اِعمال تحریمهای بیسابقه علیه ملت ایران سخن میگفت، مطرح میکرد. او معمولا با ادبیات خاصی صحبت میکرد تا خود را خیرخواه ملت ایران نشان دهد و دشمنیاش را با نظام و نه با مردم ایران معرفی کند. او جمهوری اسلامی را نظامی دیکتاتور و ضدمردم و ملت ایران را اسیری در دستان این نظام تصویر میکرد که باید علیه نظامی که خودشان بر سر کار آورده و تاکنون نیز حفظ کردهاند بشورند، تا بدین واسطه بر روی افکار عمومی مردم ایران اثر بگذارد، به تحریمهای غیر قانونیاش مشروعیت بخشد و به خیال خودش مردم ایران را با خود علیه نظام مردمیِ اسلامیِ ایران همراه کند.
او میگفت: من دوستدار مردم ایران هستم و لذا تحریمها را نه علیه مردم بلکه علیه نظام و بخشهایی خاص به صورت «هوشمند» اعمال خواهم کرد(مثلا هستهای، موشکی، حقوق بشر و ...). از اینجا بود که ترکیب «تحریمهای هوشمند» بر سر زبانها افتاد. او میخواست با به کار بردن این تعبیر، میان مردم و نظام تقابل ایجاد کند؛ البته به شکلی منافقانه و در پوشش خیرخواهی.
⬅️ «تحریم هوشمند»، یکی از بزرگترین و دهانپُرکنترین بلوفهایی بود که اوباما در زمان زمامداریاش در کاخ سفید پرتاب کرده بود!
🔴 اما چرا میگوییم «بلوف»؟
زیرا خودِ اوباما هم به خوبی واقف بود که به سبب عدم داشتن اطلاعات کافی و روشن از تراکنشهای مالی ایران، به هیچ وجه امکان عملیاتی کردن این نوع تحریم برای آمریکا وجود ندارد و نتیجتا ایران میتواند بخش اعظمی از این تحریمها را بدون آنکه آمریکا باخبر شود، دور زده و خنثی نماید. به همین علت، اوباما به تحریمهای همهجانبه علیه ملت و نظام ایران روی آورد، نه تحریمهای نقطهای و هوشمند، به گونهای که کل اقتصاد ایران را عملا فلج نماید.
در همین راستا بود که این دوستدار و خیرخواهِ مردم ایران! از دی ماه سال ۹۰ به بعد، با هدف انتقامگیری از مقاومت و دلاوری ملت ایران، موج جدید و شدیدی از تحریمها را علیه این ملت به راه انداخت که مهمترین آنها عبارت بودند از:
⬅️ تحریم بانک مرکزی(دی ۹۰) – تحریم فروش نفت(تابستان ۹۱)
جمع این دو تحریم و تحریمهای متعدد و فراوان دیگر، شدیدترین تحریمهای طول تاریخ اقتصاد دنیا را علیه ملت آزادهی ایران رقم زدند، و جالب آنکه باز هم این تحریمها از سوی مقامات آمریکایی «تحریم هوشمند» لقب میگرفتند! مثلا تحریم بانک مرکزیِ یک کشور به مثابه تحریم تکتک افراد جامعه محسوب شده و مانند سلاح کشتار جمعی عمل میکند.
این تحریمهای همهجانبه، موجب میشد که تفاوت فاحش در گفتار و رفتار اوباما پدیدار شود و پرده از چهرهی مزورانه و «منافقانه»ی آمریکا کنار رود. این فقط یکی از برکات تحریمها بود.
بنابر آنچه عرض شد، در صورتی که اکنون این امکان برای آمریکا فراهم شود که به تمامی اطلاعات اقتصادی و تراکنشهای مالی ایران دسترسی یابد، با حفظ ساختار تحریمهای همهجانبهی قبلی، به سراغ تحریمهای نقطهای و موردی خواهد رفت و هر نهاد، شرکت و ... که با آن نقطهی تحریمشده در ارتباط باشند نیز تحریم میکند تا آن نهادها و شرکتها برای در امان ماندن از تحریمهای آمریکا، از ارتباط با آن نقطهی تحریمشده(مانند صداوسیما، سپاه و بسیاری دیگر) اجتناب کنند. = «خودتحریمی»
دقت شود که این نوع تحریم، بسیار خطرناکتر از تحریمهای همهجانبه است؛ زیرا ممکن است موجب شود که در اذهان و افکار عمومی، آن نقطهی تحریمشده به عنوان عامل تحریمها و مشکلات ناشی از آن شناخته شود نه آمریکا. آمریکا، فردا میتواند ادعا کند که من دوستدار مردم ایران هستم و نه ملت ایران را؛ بلکه فلان نهاد و شرکت را مورد تحریم قرار دادهام.
🎯 به همین واسطه، نفاق آمریکا که در دور نخست تحریمها برملا و آشکار شده بود، تا سالیان سال در این حوزه پنهان میماند و اجرا نمودن توصیههای FATF است که این امکان عظیم را دودستی در اختیار آمریکا قرار میدهد.
#ابرشاگرد
@abarshagerd ✍️